Pensionarii sălăjeni primesc “cu ţârâita” bilete de tratament

Magazin Salajean 31 martie 2011 0

Pensionarii sălăjeni primesc “cu ţârâita” bilete de tratament

Peste 1.500 de pensionari sălăjeni şi-au depus, anul acesta, cereri pentru a pleca la tratament în staţiunile balneoclimaterice din ţară. Până în prezent însă, numai 215 au primit bilete care să le ofere un sejur în aceste staţiuni. Iar pentru luna aprilie, Casa Judeţeană de Pensii Sălaj pune la bătaie doar 58 de bilete de tratament.

Reprezentanţii instituţiei spun că numărul de bilete de tratament este redus din cauză că nu s-au finalizat, la nivel naţional, contractările cu societăţile comerciale.

Anul acesta au fost repartizate judeţului Sălaj un număr de 1.041 de bilete de tratament numai ale societăţii TBRCM (tratament balnear şi recuperare a capacităţii de muncă), aflate în conducerea Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale. Acest număr va fi suplimentat doar după ce Casa va încheia contractele cu societăţile comerciale prestatoare de astfel de servicii, ne-a declarat directorul adjunct al CJP Sălaj, Anamaria Perneş.

De la începutul anului şi până în prezent, respectiv în primele trei serii doar 215 pensionari şi alţi asiguraţi din sistemul public de pensii au intrat în posesia biletelor de tratament. Potrivit sursei citate anterior, acest număr reprezintă a şaptea parte din totalul solicitărilor depuse de sălăjeni, respectiv de 1.543 de cereri.

În cursul lunii viitoare, vor putea pleca la tratament 58 de pensionari, numărul maxim de bilete de tratament aferente acestei serii a patra, cu plecare în staţiuni din 15 aprilie. Staţiunile pentru care au fost alocate aceste bilete sunt Bizuşa, Buziaş, Covasna, Geoagiu, 1 Mai, Moneasa şi Olăneşti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »