Pensionarii pot opta pentru sejururi in statiunile balneare din tara

Magazin Salajean 6 ianuarie 2012 0

Pensionarii pot opta pentru sejururi in statiunile balneare din taraPensionarii salajeni care vor sa se trateze la statiunile balneare din tara, avand asigurata cazarea si masa, pot depune cereri pentru biletele de tratament. Casa Judeteana de Pensii Salaj anunta ca, incepand cu data de 3 ianuarie, se preiau cererile in vederea acordarii acestor bilete.

Directorul adjunct al institutiei, Anamaria Pernes, ne-a declarat ca modul de acordare, criteriile si forma cererii in vederea obtinerii biletelor de tratament au ramas neschimbate fata de anul trecut. Pentru a beneficia de bilete de tratament, persoanele asigurate trebuie sa depuna o cerere la sediul institutiei, in care sa precizeze si perioada in care are disponibilitatea de a merge la tratament. Solicitantii care au aplicat pentru astfel de bilete anul trecut, insa nu au beneficiat de acestea, vor trebui, de asemenea, sa depuna o noua cerere pentru a putea merge in statiunile balneare, a precizat Anamaria Pernes.

Potrivit sursei citate, primele bilete de tratament vor fi repartizate, cel mai probabil, de la finele lunii februarie sau inceputul lunii martie.

Anul trecut au solicitat bilete de tratament putin peste 4.000 de pensionari. Dintre acestia, 3.000 au beneficiat fiecare de sejurul de 18 zile intr-una din statiunile balneare din tara.

Conform legislatiei actuale, pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, pensionari care au realizat un stagiu de cotizare de cel putin sase luni in ultimele 12 luni anterioare repartizarii biletului, asiguratii in sistem pentru accidente de munca si boli profesionale, precum si beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementeaza dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. De asemenea, beneficiaza de tratament balnear persoanele care dovedesc existenta unei afectiuni medicale care sa necesite tratament balnear.

Biletele de tratament se acorda individual o singura data in cursul unui an calendaristic. Refuzul nejustificat al unui bilet de tratament balnear repartizat potrivit criteriilor de acordare conduce la pierderea dreptului la un alt bilet in cursul anului calendaristic respectiv. Costul unui bilet de tratament este de 50 la suta din pensia beneficiarului.

Acordarea biletelor de tratament se face in conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicita biletele, in functie de criteriile specifice, in limita locurilor repartizate, pe serii, statiuni si unitati de cazare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »