Pensionarii ies din nou in strada

Magazin Salajean 13 iunie 2007 0

Pensionarii ies din nou in strada

* Presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Salaj, Ilie Gorgan, sustine ca s-a ales sa se iasa in strada ca urmare a indiferentei cu care persoanele varstnicie au fost tratate dupa protestul legat de starea dezastruoasa a pensionarilor din Romania

Aproximativ 55 de pensionari salajeni vor picheta sediul Institutiei Prefectului Salaj, in dimineata zilei de 19 iunie, incepand cu ora 10. Scopul acestui mars de protest este revendicarea drepturilor lor, care, pe zi ce trece sunt tot mai uitate de Guvernul Romaniei.

In cadrul conferintei de presa de ieri, organizata de SLP Salaj cu reprezentantii mass-mediei locale a fost prezentata scrisoarea care va fi inmanata de catre protestatari prefectului de Salaj, Andrei Barbu Todea. Printre solicitarile pensionarilor se afla: majorarea valorii punctului de pensie astfel incat acesta sa reprezinte 40 la suta din salariul mediu brut pe economie; acordarea de ajutoare sociale lunare persoanelor varstnice ale caror pensii sunt mai mici decat salariul minim brut pe economie; suplimentarea numarului de bilete de tratament; cresterea procentajului de compensare a serviciilor stomatologice, precum si efectuarea gratuita a investigatiilor medicale. La aceasta actiune vor participa presedinti si lideri de filiale, precum si reprezentanti ai comitetului SLP Salaj.

O delegatie formata din cinci persoane va fi primita de prefectul de Salaj Andrei Barbu Todea, care a promis ca ne va asculta doleantele, a conchis presedintele SLP Salaj.

De mentionat ca marsul de protest al pensionarilor se va derula si la nivel national, iar in municipiul Bucuresti se va picheta inclusiv sediul Guvernului Romaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »