Pensionarii din Valcau s-au constituit in Sindicat

Magazin Salajean 14 martie 2008 0

Pensionarii din Valcau s-au constituit in SindicatPeste 100 de pensionari din comuna Valcau de Jos au luat parte, zilele trecute, la Adunarea Generala a Sindicatului Pensionarilor, intalnire la care au fost prezenti si reprezentanti ai Sindicatului Pensionarilor din Judetul Salaj si ai autoritatilor locale. In acest cadru, pensionarii din cele cinci sate ale comunei au fost informati cu privire la demersurile facute de catre conducerea sindicatului sus amintit catre Guvern in vederea majorarii si recalcularii pensiilor. Persoanele varstnice au mai primit informatii despre modul de acordare a biletelor de tratament si a pensiei de urmas dupa sot, precum si despre acordarea unor sume de bani ce reprezinta contravaloarea tichetelor de transport.

Referitor la problemele ridicate de pensionarii din Valcau, acestea au vizat recalcularea pensiilor, dar si o mai buna colaborare intre ei si Casa Judeteana de Pensii Salaj. Daca la primul punct raspunsul a fost dat de membrii Sindicatului, la partea ce tine de relatia cu Casa Judeteana de Pensii Salaj primarul Ioan Rosan a fost cel care adus o posibila simplificare a lucrurilor. Mai exact, acesta a promis ca administratia locala va asigura un spatiu in care, pe viitor, va functiona un birou cu telefon si fax ce vor sta la dispozitia pensionarilor cand acestia vor dori sa ia legatura cu reprezentantii Casei Judetene de Pensii Salaj. Consider ca legatura telefonica va fi utila, mai ales ca distanta mare dintre comuna Valcau de Jos si municipiu este, adesea, o piedica serioasa pentru persoanele varstnice, ne-a spus primarul Rosan.

In aceeasi intalnire a fost ales si presedintele Sindicatului Pensionarilor Valcau de Jos si delegatii pe care comuna ii va avea la Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor. Astfel, in functia de presedinte a fost ales, cu unanimitate de voturi, Ioan Ghilea, in timp ce delegati la Federatia Nationala a fost ales acelasi Ioan Ghilea si Violeta Sulutiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »