Pensionarii consuma cele mai multe alimente

Magazin Salajean 17 octombrie 2011 0

Pensionarii consuma cele mai multe alimente

Pensionarii din Romania cumpara si consuma cea mai mare cantitate de alimente de baza, in timp ce salariatii sunt in top la produsele alimentare mai scumpe. Econtext a facut recent un studiu pentru a analiza care este categoria sociala care, a cumparat si consumat, anul trecut, cea mai mare cantitate de mancare, someri, pensionari, agricultori sau salariati. S-a tinut cont de consumul lunar la 12 alimente: paine, malai, faina, orez, zahar, unt, carne proaspata, preparate din carne (mezeluri), peste, branzeturi, smantana si frisca si cascaval.

Specialistii de la Econtext sunt de parere ca cel mai mult din Romania mananca pensionarii, deoarece ei au consumat cea mai mare cantitate din alimentele mentionate. In 2010, un pensionar a mancat, in total, in medie, 15,9 de kilograme din aceste produse pe luna. In top, ei sunt urmati de salariati, lucratorii pe cont propriu si someri.

Explicatia pe care au gasit-o realizatorii studiului la faptul ca pensionarii consuma cele mai multe alimente este ca acestia cumpara, in special, alimente mai ieftine. Ei sunt pe prima pozitie la consumul de paine, faina, orez, zahar, peste si branzeturi.

La alimente mai scumpe, cum ar fi cascavalul, smantana, carnea proaspata sau mezelurile (preparate din carne), salariatii ii intrec pe pensionari. In timp ce, salariatii au mancat, in medie, 122 de grame de cascaval pe luna , pensionarii au cosumat 64 de grame pe luna, doar jumatate. Altfel spus, pensionarii mananca o cantitate mai mare, dar salariatii consuma mancaruri de calitate mai buna. Agricultorii, sustin reprezentantii Econtext, au mai rar pe masa anumite produse alimentare, cum ar fi untul, dar o duc bine cu consumul de alcool.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »