Pensionarii cer ajutorul parlamentarilor sălăjeni

Magazin Salajean 6 aprilie 2011 0

Pensionarii cer ajutorul parlamentarilor sălăjeni

Nemulţumirile pensionarilor sălăjeni, cu privire la reţinerea unui procent pentru fondul de sănătate, au ajuns în scris pe birourile parlamentarilor din judeţ. Liderul Sindicatului Liber al Pensionarilor Sălaj, Ilie Gorgan, ne-a declarat că a transmis, în cursul zilei de luni, adrese senatorilor şi deputaţilor sălăjeni, prin care solicită acestora să nu semneze în Parlament actul normativ care reduce pensiile, şi aşa mici.

În baza Hotărârii Sesiunii Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice (CNPV) din România din 31 martie 2011, la Bucureşti, conducerea CJPV vă solicită următoarele: – să respingeţi şi să nu aprobaţi prin votul dumneavoastră în Parlamentul României Ordonanţa de Urgenţă nr. 117/2010 a Guvernului României pentru modificarea şi completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se reţine 5,5 la sută din pensie pentru Sănătate; – vă rugăm să ne comunicaţi în scris punctul dumneavoastră de vedere pentru a putea informa pensionarii din colegiile electorale în care aţi fost ales parlamentar, se arată în scrisoarea trimisă de sindicalişti senatorilor Gheorghe Pop şi Fekete Andras, precum şi deputaţilor Iuliu Nosa, Mirel Taloş, Lucian Bode şi Seres Denes.

Liderul sindical al pensionarilor sălăjeni a menţionat că aşteaptă răspunsurile celor şase parlamentari pentru a fi trimise către CNPV. S-a hotărât ca aceste acţiuni să aibă loc la nivelul tuturor judeţelor din ţară, rezultatele urmând a fi centralizate, în vederea luării măsurilor ce se impun, a precizat Ilie Gorgan.

Vârstnicii sunt nemulţumiţi de faptul că li se reţine din pensii, fără să fi fost consultaţi sau să li să ceară acordul, 5,5 la sută drept contribuţii la fondul de sănătate. Această măsură va afecta doar pensiile care depăşesc suma de 740 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »