Pensionarii au unda verde la bilete de tratament pentru iulie si august

Magazin Salajean 23 iulie 2010 0

Pensionarii au unda verde la bilete de tratament pentru iulie si august

Pensionarii salajeni nu se inghesuie nici in perioada estivala sa intre in posesia unui bilet de tratament balnear oferit prin Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj. Aproape un sfert din biletele alocate pentru prima parte a lunii iulie au ramas nevalorificate, acestea fiind refuzate ori nesolicitate de pensionari.

Potrivit legii, pentru lunile iulie si august nu se elibereaza bilete de tratament pensionarilor.

Insa, in urma interventiilor organizatiilor sindicale ale pensionarilor, conducerea Casei Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale a hotarat alocarea biletelor de tratament pentru asiguratii din sistem la bazele de tratament proprii, respectiv sucursale ale Societatii Comerciale de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca si pentru aceste doua luni de vara. Astfel au fost alocate pentru pensionarii salajeni 155 de bilete de tratament. Potrivit directorului executiv adjunct al CJP Salaj, Florian But, in prima parte a lunii iulie au fost alocate 76 de bilete de tratament, dintre care aproape un sfert, respectiv 18, au ramas nevalorificate.

Alte 79 de bilete de tratament au fost alocate pentru a doua serie din cursul lunii, avand ca zile de plecare in statiune perioada 27-30 iulie. Si dintre acestea, doar 40 au fost valorificate pana in prezent. Daca pensionarii carora le-au fost alocate biletele de tratament refuza sa le ridice, contactam alti posibili beneficiari, inclusiv dintre cei care nu si-au depus inca cerere pentru un sejur in aceasta perioada, a declarat Florian But. Biletele de tratament primite pentru lunile iulie si august sunt pentru statiunile: Bizusa, Covasna, 1 Mai, Moneasa si Buzias.

Aproape 1.500 de bilete de tratament au fost alocate judetului Salaj de la inceputul perioadei de distribuiri, respectiv din 1 februarie 2010, insuficiente pentru cele 2.447 de cereri ale pensionarilor si asiguratilor in sistemul public de pensii pentru un sejur in statiunile balneare din tara. Paradoxul este ca mai putin de jumatate dintre solicitanti au reusit sa intre in posesia unui bilet de tratament, in conditiile in care mai bine de 230 de bilete de tratament au ramas nevalorificate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »