Pensionarii au dreptul la un singur bilet de tratament pe an

Magazin Salajean 7 februarie 2007 0

Pensionarii au dreptul la un singur bilet de tratament pe an

Conducerea Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj a organizat in data de 5 februarie o intalnire de lucru impreuna cu presedintii organizatiilor judetene de pensionari, respectiv Ilie Gorgan si Teofil Dreptate. In cadrul intalnirii s-a convenit asupra masurilor ce se impun cu privire la modul de distribuire a biletelor de tratament pentru pensionarii din sistemul public de pensii pe anul 2007.

Dumitru Bojan, directorul CJP Salaj, a declarat ca, in urma discutiilor purtate pe marginea Protocolului si a propunerilor facute, este necesar sa faca cunoscut ca, in limita biletelor de tratament balnear repartizate de CNPAS, pensionarii din sistemul public de pensii au dreptul sa solicite, pe parcursul unui an, un singur bilet de tratament. Mai mult, in baza programului adoptat de conducerea institutiei, acestia pot depunde cererile pentru bilete in perioada 1 – 15 a lunii, impreuna cu un cupon de pensie si copia buletinului de identitate.

Mentionam faptul ca, la depunerea cererii, este foarte important sa se indice in mod obligatoriu profilul de tratament, deoarece biletele se repartizeaza nu pe statiunile solicitate, ci pe profilul de tratament. De asemenea, beneficiarului care refuza ridicarea biletului de tratament aprobat pentru o anume statiune, nu i se va mai aproba o alta cerere in anul respectiv. Lista cu beneficiarii biletelor se va afisa la sediul Casei Judetene de Pensii, precizandu-se atunci si termenele limita pana la care acestea pot fi ridicate.

Bojan a mai spus ca biletele de tratament gratuite transmise de CNPAS pe anul 2007 vor fi repartizate proportional cu ponderea pe care o reprezinta fiecare categorie de pensionar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »