Pensionarii au ceea ce au votat: Legea Pensiilor, ultima grijă a guvernanților

Amânarea Legii pensiilor a fost făcută „cu grijă”

Lovitură de proporții pentru toți pensionarii din România. Una dintre cele mai importante și așteptate legi – Legea Pensiilor – a fost amânată, cei din coaliția de guvernare considerând că nu este oportun și nici important ca pensionarii români să beneficieze de o lege clară, în avantajul lor și mai ales adaptată la realitățile cenușii ale prezentului. Abia de anul viitor, nimeni nu știe exact când. „Vom lucra anul viitor la legea pensiilor. Nu cred că va intra în parlament în acest an”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum s-a ajuns la această decizie de amânare din moment ce promisiunea era că actul normativ va fi gata anul acesta, liderul ALDE a răspuns: „Cu grijă!”.

„Legea este extrem de complicată, de stufoasă şi măsurile care trebuie avute în vedere sunt de o amplitudine fără precedent. Sunt milioane de dosare care trebuie analizate pentru a evalua impactul acestei legi”, a mai explicat Tăriceanu.

El a dat asigurări însă că, începând cu 1 iulie 2018, punctul de pensie va fi majorat la 1.100 de lei.

Legea Pensiilor – „La anu’ și La multi ani!”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Parlament, că în proiectul de buget pentru anul viitor vor fi prinse toate majorările prevăzute în programul de guvernare, nu însă şi legea pensiilor, despre care a spus că este obligatoriu să se aplice din 2018.

Liderul PSD a spus că noua lege pensiilor nu este prinsă în bugetul pentru 2018 deoarece nu a fost încă adoptată, spunând că nu este obligatoriu ca aceasta să se aplice de anul viitor.

„Nu, din moment ce nu-i adoptată. Ca să vii cu un proiect de lege a bugetului de stat, nu poţi să vii decât pe legi adoptate, nu poţi să prezumi că în anul următor sau peste o lună va fi adoptată o lege. Am şi discutat despre asta, că legea pensiilor nu este obligatoriu să-şi producă efectele financiare în 2018. În schimb, toate creşterile de care am vorbit în programul de guvernare sunt prinse în legea bugetului”, a precizat Dragnea.

Deși guvernanții și-au asumat punerea (cel puțin) în discuție a acestei legi, prin promisiunile făcute după preluarea guvernării, iată că, rând pe rând, toate promisiunile făcute se dovedesc a fi vorbe în vânt. Acest neajuns major legat de una dintre cele mai importante legi se adaugă celorlalte sincope, neajunsuri care încep să iasă la suprafață – salariile celor din instituțiile publice, mărite în vara acestui an, în multe cazuri ajungându-se în situația de a nu fi posibilă plata salariilor din cauza fondurilor de salarii insuficiente.

 

 

One Thought to “Pensionarii au ceea ce au votat: Legea Pensiilor, ultima grijă a guvernanților”

  1. Anonim

    Citind, fluturaşul, constat că, totuşi, PSD şi-a îndeplinit principalele obiective electorale. Legea pensiilor a fost, însă, scurtcircuitată de la început, nimeni nu se atinge de pensiile speciale, rămâne ruşinosul raport de 1 la 100 dintre pensia minmă şi cea specială maximă. A avut grijă prim-ministrul tudose, cel cu dublă comandă. A mai rămas recalcularea pensiilor care se va face cam pe la Paştele cailor, aşi fost dirijată pe un drum închis. Toţi prostonacii, care se erijau în reprezentanţi ai pensionarilor, au cerut introducerea sporurilor în pensie ceea ce este imposibil, calculele sunt foarte laborioase şi de durată, duce la blocarea legii. Tâmpiţii de guvernanţi, după ce că au privatizat pe doi lei fabricile, nu au prevăzut obligativitatea cumpărătorului de a păstra arhiva, arhiva IAIFO este pierdută pe veci. Singura modificare rămâne scoaterea persoanelor cu dizabilităţi dintre pensionari, aici, da, putem lovi !

Leave a Comment