Pensiile – virate prin card sau cont curent BCR

Magazin Salajean 31 ianuarie 2007 0

Pensiile - virate prin card sau cont curent BCR

Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari (CNPAS) si Banca Comericala Romana (BCR) au semnat o conventie privind virarea in conturi de card sau conturi curente, prin intermediul Caselor Judetene de Pensii, a sumelor de bani cuvenite pensionarilor din sistemul public de pensii. De asemenea, de aceste sume mai pot beneficia persoanele ale caror drepturi sunt prevazute de legi speciale, rezidenti in Romania.

Dumitru Bojan, directorul executiv al CJP Salaj, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca BCR deschide contul de card sau contul curent pe numele clientului beneficiar de drepturi banesti, la solicitarea acestuia sau, dupa caz, la cererea reprezentantului sau legal. Pensionarii interesati sa incaseze drepturile banesti prin conturi de card sau conturi curente la BCR, se vor prezenta la unitatea bancara din raza teritoriala a Casei Judetene de Pensii.

Consilierul clienti, din cadrul unitatii bancare va proceda la deschiderea contului curent sau de card, urmand ca apoi pensionarul sa completeze, in trei exemplare, o cerere tip pentru virarea pensiei in cont de card sau cont curent. Cererea tip va cuprinde: datele de identificare ale clientului beneficiar – numele, prenumele, adresa de domiciliu sau de resedinta – codul numeric personal, numarul dosarului – in baza caruia s-au stabilit drepturile banesti, codul IBAN si confirmarea Bancii privind existenta contului. Apoi, cererea va fi depusa de catre pensionar, in doua exemplare, la Casa Judeteana de Pensii Salaj, impreuna cu o copie a actului de identitate si cuponul cupoanele de pensie.

In situatia in care pensionarul detine deja card sau cont curent la BCR, acesta se va prezenta la Banca, in vederea completarii cererii tip, in trei exemplare, urmand ca apoi sa parcurga pasii prezentati anterior. Platile prin card sau cont curent la BCR se vor putea efectua, cel mai probabil, in cursul lunii martie a.c., a conchis directorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »