Penalitati pentru fermierii care nu au declarat la timp cota de lapte

Magazin Salajean 16 mai 2012 0

Penalitati pentru fermierii care nu au declarat la timp cota de lapteLuni a fost ultima zi in care fermierii salajeni au putut depune la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), fara sa fie penalizati, declaratiile anuale de cota de lapte. Cei care au uitat sau au depasit termenul legal stabilit pentru declararea anuala a cantitatilor de lapte comercializate vor suporta penalitati de retragere a cotei individuale la rezerva nationala.

Vor scapa de aspra masura doar producatorii detinatori de cota care vor transmite, impreuna cu declaratia anuala, si o justificare scrisa, datata si semnata, asupra imposibilitatii transmiterii declaratiei in termenul legal.

Pentru cumparatorii de lapte care nu au depus la termen declaratia anuala privind cantitatile achizitionate sunt calculate penalitati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu 15 mai. Penalitatea reprezinta suma corespunzatoare taxei datorate pentru o depasire de 0,01 procente din cantitatile de lapte care i-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere. Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 100 – 100.000 de euro. Trebuie precizat ca acei cumparatori care nu trimit declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota, prin retragerea aprobarii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »