Pelerinajul la Manastirea Putna – o noua viziune pentru Romania

Magazin Salajean 10 august 2011 0

Pelerinajul la Manastirea Putna - o noua viziune pentru Romania

Aproximativ 3.000 de tineri din intreaga tara si din strainatate si-au exprimat dorinta de a participa, in data de 15 august, la pelerinajul catre Manastirea Putna. Organizata de Liga Studentilor Romani din Strainatate, aceasta manifestare sarbatoreste 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna, precum si Primul Congres Studentesc Roman. Cu aceasta ocazie, tinerii se vor reuni pentru a contura o noua viziune de dezvoltare a Romaniei si a rememora evenimentele de o importanta istorica desfasurate in urma cu peste un secol.

Potrivit organizatorilor, cei prezenti la pelerinaj vor stabili un program pe care tinerii romani sa il urmeze in urmatorii 20 de ani, astfel incat poporul roman sa prospere. Acest program va fi conceput in baza concluziilor Forumului Romania Juna, ce va avea loc in perioada 12-14 august la Bucuresti, sub inaltul patronaj al Bancii Nationale a Romaniei. La intrunirea din Capitala este asteptata prezenta unor experti consacrati si a tinerilor romani cu rezultate deosebite in plan academic si profesional, care vor discuta si formula solutii la problemele stringente ale Romaniei. Astfel, dialogul intre reprezentanti de marca ai celor doua generatii va permite elaborarea unei viziuni viabile pentru dezvoltarea Romaniei.

Participantii sunt incurajati sa se intereseze pe cont propriu in legatura cu posibilitatile de transport si cazare. Organizatorii vor pune la dispozitie cateva autocare cu plecare din Radauti pe 15 august, dis-de-dimineata, acestea fiind, insa, insuficiente pentru numarul mare de tineri asteptati la eveniment. Spre compensare, cei prezenti vor putea lua parte la o masa campeneasca in cadrul Manastirii, asa cum a fost si in anul 1871.

Liga Studentilor Romani din Strainatate este prima si singura organizatie care asigura un cadru de organizare reprezentativ al studentimii romane din strainatate, promovand o puternica solidaritate intre membrii sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, precum si o atitudine pozitiva fata de perspectivele intoarcerii lor in tara dupa terminarea studiilor. Scopul principal al Ligii este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale si culturale ale membrilor sai, precum si de a facilita contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »