Pe timp de criza: Ne incrucisam oile cu cele ale norvegienilor

Magazin Salajean 19 mai 2010 0

Pe timp de criza: Ne incrucisam oile cu cele ale norvegienilor

Prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, s-a intalnit, ieri, la sediul Prefecturii, cu o delegatie norvegiana din care au facut parte Terje Sindland – presedintele Agri Romania, Bjorn Hoyland – presedinte al Asociatiei Nationale a Oierilor din Norvegia si Ivar Kvinlaug – membru in conducerea Asociatiei Abatoarelor din Norvegia.

Ocazionat de eveniment, Terje Sindland a evocat buna colaborare si experientele pozitive pe care partea norvegiana le are, de circa 20 de ani, cu judetul nostru, subliniind faptul ca proiectele comune si persoanele cunoscute in Salaj au dus la imbunatatirea imaginii pe care romanii, in general, o au in Norvegia. De asemenea, Terje si-a exprimat disponibilitatea de a acorda in continuare atat sprijin financiar, cat si informational (know how), in special crescatorilor de oi din Salaj, pentru a imbunatati caracteristicile raselor de oi locale prin incrucisarea cu cele norvegiene.

Partea norvegiana a semnalat si unele probleme existente la nivelul crescatorilor de oi din Salaj, fapt ce impiedica, in opinia lor, buna functionare a unor obiective importante in acest domeniu, cum este si abatorul din Hereclean, solutionarea acestor probleme fiind necesara pentru ca statul norvegian sa poata sprijini in continuare sectorul cresterii ovinelor.

Prefectul Vegh Alexandru a precizat faptul ca institutia pe care o reprezinta va invita, in calitate de mediator, toate partile implicate, pentru a se gasi o solutie comuna in sprijinul tuturor crescatorilor de ovine din judet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »