Pe timp de criza: Cariera militara le surade salajenilor

Magazin Salajean 29 octombrie 2009 0

Pe timp de criza: Cariera militara le surade salajenilor

Tinerii sunt tot mai tentati sa se inroleze in armata, asta dupa ce criza economica le-a redus multora sansele de a-si gasi un loc de munca. Siguranta jobului si un venit lunar net de aproximativ 1.000 de lei sunt principalele motive pentru care aproape 500 de tineri salajeni au ales voluntar calea armelor, de la inceputul acestui an. Dintre acestia, insa, doar 113 au fost admisi la scoala militara. Cei mai multi si-au depus dosarele pentru soldat si gradat voluntar, respectiv 351 de tineri, restul pentru ofiteri si subofiteri, pentru forme de invatamant in cadrul MApN (filiera directa), ori personal civil cu studii superioare (filiera indirecta).

Durata de scolarizare prin filiera directa poate fi de 2 pana la 6 ani, in functie de specializare. Daca trec de examenele de admitere, cei care opteaza pentru filiera indirecta, vor urma cursuri de specialitate timp de trei sau patru luni, ne-a declarat Silviu Abudanii, purtatorul de cuvant al Centrului Militar Judetean (CMJ) Salaj.

Tinerii interesati pot sa se prezinte la sediul CMJ, pentru consiliere, putand afla astfel mai multe despre oferta extrem de diversa a Armatei Romane, cu posibilitatea de a deveni fie soldati, fie maistri militari sau ofiteri, chiar specialisti in domeniul tehnicii militare, in ramuri ale meseriei militare precum fortele terestre, marina sau aviatie militara. De asemenea, tinerilor le vor fi prezentate avantajele unei cariere militare, printre care amintim: educatie gratuita, o buna pregatire profesionala, un loc de munca, posibilitatea de afirmare si construirea unei cariere, precum si un trai decent garantat de un venit sigur. Tinerii care aleg profesia militara au posibilitatea de a-si continua studiile militare sau civile in tara sau strainatate, reprezentand o oportunitate pentru intreaga cariera. Toate acestea aduc aventura si ineditul in viata oricarui tanar dornic de a-si depasi limitele si de a trai viata din plin.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »