Pe teren cu primarul Capilnasiu

Magazin Salajean 7 septembrie 2011 0

Pe teren cu primarul Capilnasiu

Edilul Zalaului, Radu Capilnasiu, a facut ieri un tur al investitiilor realizate in ultima perioada in oras sau aflate inca in curs de realizare, printre locatiile vizitate numarandu-se strada Decebal, Victor Deleu, Lt. Col. Pretorian, precum si zona pasarelei din cartierul Dumbrava. In toate aceste locatii, SC Citadin SRL a demarat investitii in luna august, lucrarile vizand reparatii ale carosabilului si trotuarelor, dar si refacerea, acolo unde este cazul, a canalizarii pluviale, precum si a parcarilor.

Alte zone unde s-a oprit edilul sunt Piata Agroalimentara din centrul orasului, unde a inceput contruirea unei hale alimentare, si Clubul Tineretului, aflat in plin proces de modernizare. De asemenea, Capilnasiu a verificat si stadiul lucrarilor de reabilitare efectuate de SC Drum Construct pe strada Leontin Ghergariu, firma respectiva fiind desemnata prin licitatie publica, iar valoarea totala a investitiei fiind de 1,06 milioane de lei. „Intre autoritatile locale si firma Drum Construct a fost semnat un contract cadru, pe patru ani. In acest an vom asigura aproape 50 la suta din suma totala, banii urmand a fi investiti in reabilitarea accesului carosabil si pietonal pe strada Leontin Ghergariu. Anul viitor, in functie de posibilitatile financiare, vom continua cu celelalte strazi din zona Gradina Poporului”, a declarat Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

Astfel, cu o finantare de aproximativ 500.000 de lei firma Drum Construct va reabilita strada si trotuarele pe strada Leontin Ghergariu, pe o lungime de aproape 500 de metri. Lucrarile incepute in august vor fi finalizate, pe acest tronson, in trei luni de zile. „Ne cerem scuze locuitorilor din aceasta zona pentru ca reabilitarea carosabilului si a trotuarelor s-a prelungit atat de mult si au fost nevoiti sa treaca prin disconfortul de a circula pe drumuri greu practicabile. Insa acest lucru s-a intamplat din motive independente de vointa noastra. Noul constructor a mai lucrat in municipiu, la acoperirea Vaii Zalaului si in cartierul Gradina Onului, si a dovedit ca poate realiza lucrari de calitate si ca poate respecta si termenele de excecutie, asa ca sunt increzator in colaborarea cu Drum Construct”, a adaugat edilul.

Reabilitarea accesului carosabil si pietonal in zona a inceput inca din 2008, dar din nefericire, firma care a inceput lucrarile in cartierul „Gradina Poporului” a intampinat greutati financiare si a renuntat la proiectul din Zalau. Ca urmare, reprezentantii administratiei municipale au fost obligati sa caute o noua firma, prin licitatie fiind desemnata Drum Construct.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »