Paturile Adapostului de noapte, tot mai solicitate

Magazin Salajean 12 noiembrie 2007 0

Paturile Adapostului de noapte, tot mai solicitateTemperaturile mult scazute pentru aceasta perioada a anului au facut ca paturile din Adapostul de noapte din Zalau sa fie tot mai solicitate. Oamenilor le este din ce in ce mai greu sa indure frigul din timpul noptii, astfel ca, mai de voie, mai de nevoie, ajung sa ceara gazduire in centrul deschis de autoritatile locale in cartierul Simion Barnutiu.

Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a declarat ca, din cele 25 de paturi, in luna noiembrie sunt ocupate 20. Cei mai multi dintre solicitanti sunt barbati, ne-a spus purtatorul de cuvant. In luna noiembrie, la Adapostul de Noapte sunt inregistrate 20 de persoane, dintre care sase sunt femei, iar 14 barbati, a afirmat Manuela Ghiurutan.

Ca si in iarna trecuta, la adapost mai solicita gazduire peste noapte si persoane care sustin ca este greu sa se obisnuiasca cu un program fix si cu un sistem de reguli, dar ca prefera, totusi, camerele calde din adapost fata de frigul de pe strazi.

Pentru a beneficia de un pat in Adapostul de noapte, solicitantii trebuie sa aiba neaparat domiciliul in Zalau. Unitatea are patru dormitoare, cu o capacitate totala de 25 de locuri, iar asistatii sunt primiti la ora 19. Persoanele cazate beneficiaza de doua mese, una seara si alta dimineata. De asemenea, primesc de la personalul care activeaza in acest centru de urgenta obiecte de igiena personala si, prin donatiile cetatenilor la Centrul de Colectare a Ajutoarelor, beneficiaza si de imbracaminte. Asistatii raman in centru pana dimineata, la ora 7.

Conform Regulamentului de Organizare si Functionare aprobat de consilierii locali in 2004, accesul in cadrul Adapostului de Noapte este interzis persoanelor aflate sub influenta alcoolului sau a altor substante care modifica comportamentul uman, a conchis purtatorul de cuvant.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »