Paturile Adapostului de noapte – tot mai solicitate

Magazin Salajean 3 decembrie 2009 0

Paturile Adapostului de noapte - tot mai solicitate

Odata cu apropierea sezonului rece, paturile din Adapostul de noapte din Zalau au fost tot mai solicitate. Daca peste zi, temperaturile de afara sunt inca placute, oamenilor strazii le este totusi greu sa indure frigul din timpul noptii, astfel ca, mai de voie, mai de nevoie, ajung sa ceara gazduire in centrul ce functioneaza in cartierul Simion Barnutiu.

Directorul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara din cadrul Primariei Zalau, Dorina Babos, ne-a declarat ca din cele 25 de paturi, in aceste zile sunt ocupate 23. Cei mai multi dintre solicitanti sunt barbati si, ca si in iarna trecuta, desi pintre cei care cer gazduire sunt si persoane care sustin ca este greu sa se obisnuiasca sa respecte un program fix si un sistem de reguli, toti recunosc ca prefera camerele calde din adapost fata de frigul de pe strazi.

Pentru a beneficia de un pat in Adapostul de noapte, solicitantii trebuie sa aiba neaparat domiciliul in Zalau. Unitatea are patru dormitoare, cu o capacitate totala de 25 de locuri, iar asistatii sunt primiti la ora 19. Persoanele cazate beneficiaza de doua mese, una seara si alta dimineata. De asemenea, primesc de la personalul care activeaza in acest centru de urgenta obiecte de igiena personala si, prin donatiile cetatenilor la Centrul de Colectare a Ajutoarelor, beneficiaza si de imbracaminte. Asistatii raman in centru pana dimineata, la ora 7.

Conform Regulamentului de Organizare si Functionare aprobat de consilierii locali in 2004, accesul in cadrul Adapostului de Noapte este interzis persoanelor aflate sub influenta alcoolului sau a altor substante care modifica comportamentul uman.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »