Patru mentiuni la Concursul de Matematica Tinere Sperante Baia Mare

Magazin Salajean 15 decembrie 2010 0

Patru mentiuni la Concursul de Matematica Tinere Sperante Baia MareElevii salajeni au obtinut patru mentiuni la cea de-a patra editie a Concursului de Matematica Tinere Sperante, desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, la Scoala Nicolae Iorga din Baia Mare. Concursul se adreseaza elevilor claselor V-VIII de la grupele de excelenta.

Insa, chiar daca in judetul Salaj, in acest an scolar, nu mai functioneaza grupe de excelenta, s-a reusit formarea unui lot de noua elevi de la scolile din municipiul Zalau. Lotul de elevi a fost format din: Raluca Brumar – Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau (clasa a V-a), George Marian Cocis – Scoala Gheorghe Lazar Zalau (clasa a V-a), Tudor Cornea – Scoala Simion Barnutiu Zalau (clasa a VI-a), Liana Georgiana Lung – Scoala Gheorghe Lazar Zalau (clasa a VI-a), Alexandra Stanca – Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau (clasa a VI-a), Alexandru Codrut Basa – Scoala Mihai Eminescu Zalau (clasa a VII-a), Vlad Lesutan – Scoala Mihai Eminescu Zalau (clasa a VII-a), Horea Vasile Margin – Scoala Gheorghe Lazar Zalau (clasa a VIII-a) si Andrada Putina – Scoala Mihai Eminescu Zalau (clasa a VIII-a). Elevii au fost insotiti de doamna profesoara Jako Daniela, de la Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar Zalau.

Potrivit inspectorului scolar de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Matyas Mirel, concursul este format din doua probe: o proba individuala ce s-a desfasurat vineri, 10 decembrie, si o proba de echipe, desfasurata sambata. Din confruntarea cu elevii din judetele invecinate, elevi care activeaza in cadrul grupelor de excelenta, candidatii salajeni au obtinut trei mentiuni la proba individuala. Astfel, au fost premiati elevii: Raluca Brumar, Tudor Cornea si Andrada Putina.

De asemenea, s-a distins lotul format din elevii clasei a VI-a: Tudor Cornea, Liana Georgiana Lung si Alexandra Stanca – care au obtinut mentiune la proba pe echipe.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »