Patru ferme de porcine in Salaj

Magazin Salajean 17 octombrie 2007 0

Patru ferme de porcine in Salaj

Patru ferme de porcine vor fi infiintate in judetul Salaj, dintre care una chiar in cursul acestui an, langa Cehu Silvaniei.

Directorul adjunct al Directiei Sanitare-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, Razvan Chiorean, ne-a declarat ca fiecare ferma in parte va fi populata cu 1.200 de capete de porcine.

Prima ferma care va fi inaugurata este SC Ademprod SRL, care a depus de la documentatia in vederea obtinerii autorizatiei sanitar-veterinare.

Lucrarile la prima ferma de porcine din judetul Salaj sunt detalii in proportie de 80 la suta, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie incheiat contractul cu medicul veterinar si cu SC Protan Dej. De asemenea, este nevoie de a pune la punct si ultimele finisaje in ceea ce priveste partea administrativa a fermei, a spus directorul Chiorean.

Cu privire la popularea fermelor, directorul Chiorean a mentionat ca efectivele de porcine vor fi aduse din Germania. Porcinele vor fi crescute timp de patru luni pana ajung la greutatea optima, respectiv 11 kilograme, dupa care vor fi livrate spre taiere la abatoare autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar, a adaugat directorul adjunct al DSVSA Salaj.

Lucrarile la urmatoarele doua ferme, respectiv SC Agroamel SRL si SC Ageo-Eni, vor fi finalizate abia in cursul anului viitor, atunci cand vor fi si populate cu 1.200 de efective porcine. Cat despre stadiul lucrarilor la cea de-a patra ferma, acestea sunt in faza incipienta, mai precis, este turnata doar fundatia.

Campania contra pestei porcine, intarziata

Referitor la cea de-a treia campanie de vaccinare a porcilor, care trebuia demarata la data de 1 septembrie, directorul adjunct al DSVSA Salaj a afirmat ca dozele de vaccin necesare nu au fost inca repartizate. In cursul saptamanii trecute am fost instiintati de Autoritatea Nationala Sanitara-Veterinara ca in cel mai scurt timp posibil dozele necesare, mai precis 103.567, vor lua calea Salajului, a mentionat acesta.

Incepand de saptamana viitoare, va incepe campania de vaccinare antirabica la caini, campanie pentru care au fost necesare 38.000 de doze.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »