Patru contracte salajene, semnate in cel mai scump proiect cu bani europeni din Ardeal

Magazin Salajean 12 mai 2010 0

Patru contracte salajene, semnate in cel mai scump proiect cu bani europeni din ArdealIn cadrul celui mai scump proiect cu finantare europeana derulat in Ardeal, proiect castigat de Compania de Apa Somes, au fost semnate, pana in prezent, 12 contracte pentru lucrari de reabilitare si extindere a retelelor de apa si canalizare din judetele Cluj si Salaj.

Potrivit evidentelor operatorului regional, valoarea totala a contractelor semnate depaseste 253 milioane de lei. Patru din cele 12 contracte vizeaza lucrari ce sunt in curs de executie in judetul Salaj, ne-a declarat Marcel Zaharia, directorul Sucursalei Zalau a Companiei de Apa.

Este vorba despre etapa a doua de constructie a statiei de epurare de la Zalau, contract in valoare de 29,2 milioane de lei, reabilitarea retelelor de apa si canalizare, precum si constructia statiilor de pompare in Simleu Silvaniei si Huedin, pentru 26,87 milioane de lei, reabilitarea retelelor de apa-canal din Jibou si Cehu Silvaniei, pentru 11,8 milioane de lei, precum si reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei potabile si canalizare in Zalau, in valoare de 22,4 milioane de lei.

Celelalte doua contracte ce vizeaza judetul nostru – reabilitarea puturilor de la Cehu Silvaniei si a statiei Varsolt, precum si amenajarea statiilor de epurare din cele trei orase salajene – vor fi semnate in perioada urmatoare, astfel incat lucrarile sa poata demara in decursul acestui an, a mai spus Zaharia.

Costurile totale ale acestui amplu proiect derulat de catre Compania de Apa Somes se apropie de 197 milioane de euro, suma din care vor fi reabilitate sursele de apa din Jibou, Huedin si Cehu Silvaniei, statia de tratare de la Varsolt, pentru alimentarea cu apa a municipiului Zalau, sunt extinse si modernizate aductiunile din Cluj-Napoca, Livada-Dej si Cehu Silvaniei, sunt reabilitate statiile de epurare si sunt reabilitate si extinse retelele de distributie a apei potabile si canalizare din opt municipii si orase (Cluj-Napoca, Zalau, Dej, Gherla, Simleul Silvaniei, Jibou, Huedin, Cehu Silvaniei). Lucrarile vizeaza 480 de strazi din judetele Cluj si Salaj, retelele insumand 318 km de conducte.

Proiectul are ca scop imbunatatirea calitatii si accesului la infrastructura de apa si canalizare, prin furnizarea de servicii de alimentare cu apa si canalizare conform practicilor si politicii Comunitatii Europene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »