Patru candidaţi pentru trei funcţii la parchetele şi instanţele judecătoreşti

Mihaela Oprea 22 octombrie 2012 1
Patru candidaţi pentru trei funcţii la parchetele şi instanţele judecătoreşti

Institutul Naţional al Magistraturii a scos la concurs trei funcţii de conducere la parchetele şi instanţele judecătoreşti sălăjene. Pentru aceste posturi s-au înscris patru candidaţi din judeţul nostru.
Potrivit informaţiilor postate pe site-ul instititului, în tabelul privind candidaţii judecători care îndeplinesc condiţiile legale de participare la concursul sau examenul pentru numirea în funcţii de conducere la parchetele de pe lângă judecătorii, tribunale şi curţi de apel din perioada 21 septembrie – 12 decembrie 2012 figurează ca admis actualul preşedinte al Judecătoriei Zalău, judecătorul Claudiu Rareş Podar.
Tabel privind candidaţii procurori care îndeplinesc condiţiile legale de participare la concursul sau examenul pentru numirea în funcţii de conducere la parchetele de pe lângă judecătorii, tribunale şi curţi de apel din parioada 21 septembrie – 12 decembrie 2012 conţine doi candidaţi sălăjeni, respectiv procurorii Rodica Bogdan şi Crin Nicu Bologa, ambii candidaţi pentru funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. De asemenea, s-a înscris la concurs şi procurorul Alina Andreia Ghiran, pentru funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei.
Concursul sau examenul se organizează pentru ocuparea unui număr de 133 de funcţii vacante de preşedinte sau vicepreşedinte de la curţile de apel, tribunale, tribunale specializate şi judecătorii, precum şi a unui număr de 103 funcţii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prin procuror şi prim procuror adjunct de la parchetele de pe lângă curţile de apel, tribunale şi judecătorii.
Concursul se va desfăşura după următorul program: între 4 şi 11 noiembrie va avea loc testarea psihologică, evaluarea capacităţii candidaţilor de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea şi verificarea rezistenţei la stres. În perioada 16-27 noiembrie, candidaţii vor susţine proiectul referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere. În 2 decembrie este programată susţinerea testării scrise privind managementul, comunicarea şi resursele umane.
La această dată, preşedintele Judecătoriei Zalău este, conform celor amintite anterior, judecătorul Claudiu Rareş Podar. La conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj se află prim procurorul Pompilia Stana, care nu mai are dreptul să participe la concurs, fiind la finele celui de-al doilea mandat în această funcţie. Funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei este deţinută la această dată cu interimat chiar de către candidatul pentru acest post, respectiv Alina Andreia Ghiran.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Carl Lucas 23 octombrie 2012 at 03:19 - Reply

  Pai daca ….iasa sau intra cine trebuie …..inseamna ca cei de la Pusta Vale vor putea umbla cu Plancarde , fata si spate cu inscriptia ;
  Tovarasi …..militieni !
  Nu trageti ….nu ne inpuscati pe la spate .
  O sa intram in PDL si noi .
  O sa furam mai multe decit numai “gaini ”
  Lolololllll

Lasa un Raspuns »