Patronii sălăjeni din confecţii şi industria alimentară caută angajaţi

Mihaela Oprea 20 septembrie 2012 0
Patronii sălăjeni din confecţii şi industria alimentară caută angajaţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj pune la bătaie peste 180 de posturi vacante pentru şomeri. Majoritatea posturilor sunt pentru muncitori necalificaţi, acestea fiind în industria confecţiilor.
Potrivit unei informaţii de presă remise de instituţia menţionată anterior, la data de 19 septembrie figurau ca disponibile în domeniul confecţiilor 41 de locuri pentru muncitori necalificaţi, doar în câteva dintre aceste posturi angajatorul având pretenţii la experienţă în domeniu. Dintre toate locurile în confecţii, sunt disponibile 24 de locuri pentru confecţioner asamblor articole din textile, 10 locuri ca operator la maşini de tricotat şi 15 locuri de confecţioner îmbrăcăminte.
Alte 46 de locuri pot fi ocupate de către şomeri în industria alimentară. Şi în acest domeniu, aproape jumătate dintre posturi sunt pentru muncitori necalificaţi, pentru alte 20 de locuri fiind necesare studii medii de specialitate, cu 1 şi 2 ani vechime, în timp ce doar un post este pentru studii medii sau superioare, valabilitatea ofertei pentru aceste posturi fiind finele lunii septembrie.
Al treilea domeniu privind numărul de locuri de muncă îl reprezintă serviciile. Doar două locuri dintre cele 27 disponibile în acest domeniu sunt pentru absolvenţii de studii superioare, respectiv un post de inginer constructor instalaţii şi unul de inginer electromecanic. Printre celelalte locuri de muncă se numără: electrician întreţinere şi reparaţii, mecanic auto, strungar universal, operator maşini cu comandă numerică, electrician auto, electromecanic, tâmplar universar, zidar roşar tencuitor şi un post de şofer autocamion/maşină de mare tonaj.
În domeniul construcţiilor sunt disponibile 11 locuri de muncă, dintre care două posturi pentru absolvenţi de studii superioare, ca ingineri construcţii civile. Pentru celelalte locuri, de zidar, dulgher, instalator, muncitor necalificat la întreţinere drumuri, poduri şi baraje, angajatorii cer între 3 şi 5 ani experienţă în domeniu.
Doar un post este liber în comerţ, respectiv un post de vânzător pentru absolvent anul curent. În industria lemnului sunt şapte posturi de tâmplar universal, pentru muncitori calificaţi cu un an vechime în muncă.
În total, este vorba de 183 de locuri de muncă pe care AJOFM Sălaj le pune la dispoziţia şomerilor din judeţ.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »