Patronii firmelor salajene nu prea mai angajeaza la negru

Magazin Salajean 12 mai 2010 0

Patronii firmelor salajene nu prea mai angajeaza la negruDublarea amenzilor pentru munca la negru i-a speriat pe patronii salajeni. Doar doua persoane au fost identificate de catre inspectorii de munca, in cursul lunii aprilie, muncind la negru la doua dintre cele peste 100 de firme salajene controlate.

Drept urmare, patronii s-au ales, fiecare, cu cate o amenda in valoare de 3.000 de lei. Totodata, pentru neinregistrarea in termen a contractelor individuale de munca, prevedere legislativa intrata in vigoare din luna februarie, doi angajatori au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 9.000 de lei. Tot cu amenzi, in valoare totala de 3.500 de lei, s-au ales alti doi operatori economici, unul pentru neinfiintarea registrului de evidenta a salariatilor si netransmiterea acestuia in forma electronica la Inspectoratul Teritorial de Munca si celalalt pentru refuzul de a pune la dispozitia inspectorului de munca registrul in forma electronica.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca (SSM) au fost controlate, in decursul lunii trecute, 49 de unitati. Doi agenti economici au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 18.000 de lei pentru lipsa autorizatiei de functionare din punct de vedere al SSM si pentru primirea la lucru a persoanelor neinstruite din acest punct de vedere. Totodata, s-a dispus oprirea din functiune a unui echipament tehnic (un fierastrau electric) care nu corespunde din punct de vedere al sigurantei in exploatare, pana la remedierea defectiunilor constatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »