Pasapoartele simple nu mai starnesc interesul salajenilor

Magazin Salajean 7 iulie 2008 0

Pasapoartele simple nu mai starnesc interesul salajenilorServiciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple (SPCEEPS), apartinand Institutiei Prefectului Judetului Salaj, a inregistrat, in cel de-al doilea trimestru al anului in curs, 2.000 de cereri privind diverse servicii, cu aproximativ 400 mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut. Din numarul total de cereri inregistrate in ultimele trei luni, aproximativ 33 la suta au reprezentat solicitari pentru eliberarea documentelor in regim de urgenta.

In perioada aprilie – iunie 2008, au fost emise aproape 1.800 de pasapoarte, 93 la suta din acestea fiind inmanate titularilor la ghiseurile serviciului din sediul Institutiei Prefectului, alte cateva zeci de pasapoarte emise fiind transmise la formatiunile din teritoriu.

In ultimele trei luni, din numarul total al solicitarilor privind eliberarea pasapoartelor simple, pentru aproape 500 de salajeni documentele au fost emise de catre SPCEEPS Salaj in maximum doua ore din momentul inregistrarii cererii. Pentru aceasta, au fost incasate taxe in valoare de 55.040 lei, reprezentand aproximativ 25 de procente din totalul taxelor incasate – in aceasta perioada – pentru serviciile prestate de SPCEEPS Salaj.

In aceeasi perioada, SPCEEPS Salaj a inregistrat declaratiile a 73 de salajeni referitoare la pierderea, furtul sau deteriorarea pasapoartelor.

Mentionam ca, in regim normal, pasapoartele simple se elibereaza in termen de 7 zile de la data inregistrarii cererii. Pentru emiterea pasapoartului in regim de urgenta, se achita o taxa in valoare de 100 de lei, iar titularii isi pot ridica documentul de la ghiseu in maximum doua ore din momentul inregistrarii dosarului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »