Partile vatamate in cazul E24 si angajatii E.ON – chemati la audieri

Magazin Salajean 30 ianuarie 2008 0

Partile vatamate in cazul E24 si angajatii E.ON - chemati la audieriAncheta deschisa de procurorii salajeni in cazul exploziei de la blocul E24 din Zalau, continua cu audierea angajatilor E.ON GaZ, sucursala Zalau, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, Rodica Vaida Pece, procuror sef al sectiei de Cercetare si Urmarire penala de la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj. Aceasta a mai spus ca saptamana viitoare va fi audiata pentru prima data si Laura Satmari, fata ranita grav in incidentul in care sora ei de 16 ani, Diana, si-a pierdut viata. In ancheta privind explozia de la blocul E24 s-au administrat continuu probe. Se lucreaza in prezent la expertiza judiciara, iar in paralel au fost audiate partile vatamate, cu exceptia Laurei Satmari. Aceasta a fost spitalizata o perioada si si-a reluat cursurile scolare doar cu putin timp in urma. Fata va fi audiata saptamana viitoare, iar acest lucru se va face in prezenta parintilor, intrucat este minora, a declarat procurorul.

Potrivit sursei citate, dupa finalizarea expertizei judiciare, aceasta va fi prezentata expertilor E.ON Gaz, in vederea formularii eventualelor obiectiuni. Daca acestea vor exista, vor fi incluse in raportul final de expertiza. Dosarul anchetei va fi finalizat pana la sfarsitul lunii martie, dar totul depinde de expertizele finale, a spus Pece.

Reamintim ca ancheta a fost deschisa de procurorii salajeni dupa ce blocul E24 din Zalau a fost distrus complet intr-o explozie din 14 septembrie 2007. Incidentul a fost cauzat de o fisura in conducta de gaz si de o acumulare de gaz metan in zona. In urma exploziei au decedat doua persoane, iar 19 familii au ramas fara locuinta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »