Parteneriat romano – italian initiat la Zalau

Magazin Salajean 30 iulie 2007 0

Oficialitatile locale ale municipiului Zalau au primit la sfarsitul acestei saptamani vizita unei delegatii din provincia Ravenna, Italia. Intalnirea a avut ca scop initierea unei colaborari, asociatii romano – italiene care sa functioneze la nivel cultural, social si economic si care sa faciliteze intocmirea de proiecte pentru obtinerea de fonduri europene a declarat Mircea Ghiurco, vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj. Avand in vedere numarul considerabil de romani aflati la munca in Ravenna, parteneriatul isi propune imbunatatirea vietii sociale a comunitatii prin proiecte cum ar fi donarea de fond de carte romaneasca de catre Biblioteca Judeteana, organizarea de competitii sportive, spectacole, intalniri culturale, vizite reciproce etc.

De cealalta parte, Alberto Debucci, reprezentantul delegatiei italien,e a precizat ca asocierea celor doua regiuni din Romania si Italia va fi una benefica pentru economia ambelor parti implicate pentru ca, spune el, odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana aceasta reprezinta o piata libera pentru investitorii straini, iar un astfel de parteneriat nu face decat sa faciliteze cresterea economica a partilor implicate.

De mentionat ca, in perioada imediat urmatoare, vor avea loc intalniri in cadrul caora se vor discuta oportunitatile proiectelor comune in care se vor implica institutii ca Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Biblioteca Judeteana Ionita Scipione Badescu, Consiliul Judetean Salaj, Primaria Zalau etc..

Intalnirea a avut loc in sala festiva a Primariei Zalau, iar la discutii au luat cuvantul Alberto Debucci, reprezentantul delegatiei italiene din Ravenna, Radu Capilnasiu, primarul Zalaului, Mircea Ghiurco, vicepresedintele CJ Salaj, Dorel Labo, viceprimarul municipiului Zalau, Zoe Chihan, director programe pe regiunea nord – vest si altii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »