Parteneriat intre municipiul Zalau si Nowy Sacz

Magazin Salajean 22 octombrie 2007 0

Viceprimarul municipiului Zalau, Dorel Labo, impreuna cu o delegatie din cadrul Primariei a efectuat o vizita oficiala la Nowy Sacz, Polonia.

Facilitarea intalnirii reprezentantilor celor doua municipii resedinte de judet, pentru a se pune bazele unui parteneriat de durata intre comunitati a fost principalul scop al actiunii.

Experientele si problemele celor doua comunitati pot fi factori de sprijin reciproc si de realizare de proiecte comune. Avand in vedere ca Polonia este membra UE din 2004, orice colaborare cu comunitati care au accesat deja fonduri europene, poate fi benefica pentru municipiul nostru, a spus viceprimarul Labo.

In cadrul intalnirii, Dorel Labo a furnizat un material de prezentare a municipiului care include si principalele proiecte derulate sau in pregatire in Zalau, precum si o propunere de domenii de colaborare. Acestea sunt: administratie si servicii publice, educatie, cultura, turism si afaceri.

Delegatia poloneza este asteptata si la jumatatea lunii noiembrie pentru continuarea discutiilor, alcatuirea unui plan de actiune pe termen scurt, pentru inceput, dar si gasirea unor modalitati de colaborare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »