Parteneriat interjudetean

Magazin Salajean 19 noiembrie 2007 0

Elevii si profesorii Liceului Sportiv Avram Iancu – Zalau, impreuna cu cei ai Scolii Gimnaziale Simion Barnutiu din Bocsa si in colaborare cu Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, au desfasurat la sfarsitul acestei saptamani activitati educative interactive ce s-au constituit in procedee alternative de invatare a istoriei, cu accent pe istoria locala.

Este vorba de un proiect interjudetean in care sunt implicate mai multe scoli din diferite judete, mai exact, o scoala din Blaj, Judetul Alba, una din Mosna – judetul Sibiu, din Gherla – Cluj, Scolile din Treznea, Bocsa (Salaj) si Gradinita nr. 5 Zalau.

Activitatile s-au desfasurat pe parcursul a doua zile, vineri si sambata, timp in care elevii si cadrele didactice ale scolii gazde din Zalau si-au primit oaspetii din judetele partenere impreuna cu care au prezentat referate si comunicari despre personalitatile istorice judetene, au vizitat Muzeul din Zalau, au organizat vizite in localitatea martir Treznea si in Guruslau si Bocsa.

Au fost invitati sa participe la eveniment oficialitatile locale, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, ai Muzeului de Istorie si Arta Zalau si ai presei locale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »