Parcul Tineretului – vandalizat

Magazin Salajean 6 martie 2009 0

Parcul Tineretului - vandalizat Agentii Politiei Comunitare au amendat zilele trecute doi tineri pentru acte de vandalism in Parcul Tineretului Zalau. La data de 26 februarie, comunitarii l-au identificat pe M. Razvan, de 16 ani, din Zalau, ca a distrus prin lovire cu piciorul un lampadar situat pe aleea principala. In 2 martie, un alt tanar, V. Stefan, de 14 ani, a fost prins de jandarmi ca a distrus trei bancute ale amfiteatrului din Parcul Tineretului. Minorii au fost amendati fiecare cu cate 250 de lei, ne-a comunicat Lucian Trif, purtatorul de cuvant din cadrul Politiei Comunitare Zalau. De altfel, conform Hotararii de Consiliu Local 213/2008, patru cetateni au fost sanctionati deoarece au utilizat echipamentul de joaca din parc avand varsta mai mare decat cea permisa.

In perioada 26 februarie – 5 martie, politistii comunitari au aplicat 60 de sanctiuni contraventionale, dintre care 35 constand in amenzi la valoarea totala de 5.110 lei, iar 25 fiind avertismente. Pe linie de ordine publica, 16 persoane au fost sanctionate, respectiv 14 pentru apelare in mod repetat la mila publica, o persoana pentru ca a tulburat fara drept ordinea si linistea publica, iar alta deoarece a lasat fara supraveghere un caine pe domeniul public. Tototada, agentii comunitari au dat alte 41 de sanctiuni, dintre care doua pentru ca au parcat autovehiculul in alte locuri decat cele special amenajate si 10 pentru ca au aruncat ambalaje, resturi de tigari etc. pe domeniul public. Trei zalauani au fost sanctionati deoarece au desfasurat activitati de comert stradal fara a indeplini forme legale de plata, 24 au fost surprinsi rascolind in containere si doua persoane au fost sanctionate pentru distrugerea mobilierului urban, ne-a comunicat Lucian Trif.

Minor cercetat pentru furt

La data de 5 martie 2009, in jurul orei 1:00, autori necunoscuti, prin fortarea geamului, au patruns in incinta unui magazin alimentar din cartierul Porolissum, de unde au sustras mai multe pachete de tigari. Evenimentul a fost comunicat prin statie agentilor comunitari, care l-au identificat pe numitul G. Nicolae de 14 ani, din Zalau. Minorul a fost predat organelor de politie pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »