Parcul-padure Bradet, igienizat cu bani de la Tenaris

Magazin Salajean 16 iunie 2010 0

Parcul-padure Bradet, igienizat cu bani de la Tenaris

Primaria municipiului Zalau, cu sprijinul financiar al companiei TenarisSilcotub, a finalizat lucrarile de igienizare, curatare si plantare in Parcul Municipal Padure Bradet. Lucrarile in cauza au fost executate in cadrul unui parteneriat social incheiat intre municipalitate si producatorul de tevi si a avut doua obiective. Scopul nostru a fost sa igienizam parcul, oferind astfel ceva comunitatii, dar si sa intindem o mana de ajutor unor oameni afectati de aceasta perioada nefericita, a explicat Martino Roghi, responsabil de Dezvoltare Sociala al TenarisSilcotub.

Valoarea totala a proiectului se apropie de 61.000 de lei, suma suportata de catre compania din Zalau. Pentru derularea lucrarilor a fost incheiat un contract cu firma Prolotus SRL, aceasta fiind obligata sa utilizeze in derularea contractului forta de munca din randul somerilor neindemnizati.

Cu sprijinul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj si al Directiei de Asistenta Sociala Zalau, au fost identificate si angajate, pentru o luna, 16 persoane, remunerate cu un salariu net de 1.000 de lei. Doua dintre aceste persoane au fost incadrate pe perioada nedeterminata. Cei 16 muncitori au facut curatenie pe o suprafata de aproximativ doua hectare, au realizat lucrari de nivelare a terenului si au plantat 200 de copaci: tei, catalpa si platani. Astfel, cand arboretul batran din zona va fi taiat – copacii au aproape 90 de ani – vom avea o noua padure, a precizat Vasile Stan, directorul Ocolului Silvic Stejarul, supervizorul activitatii de igienizare a parcului.

Fata de obiectivele initiale ale proiectului, sustine primarul Radu Capilnasiu, au fost construite doua foisoare, cate unul in fiecare parc, al caror scop este de a servi ca adapost in caz de vreme nefavorabila.

Acesta este cel de-al doile proiect social derulat in acest an de catre administratia locala si producatorul de tevi. Primul a vizat reabilitarea Punctului termic nr. 9, de langa Centrul Social de Urgenta, pentru a putea fi folosit ca locuinte sociale. Valoarea investitiei se ridica la 20.000 de lei, bani oferiti de catre Tenaris. Locuintele in cauza au fost finalizate in luna mai si gazduiesc 12 persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »