Parcul Industrial Jibou a intrat in productie

Magazin Salajean 4 octombrie 2006 0

Parcul Industrial Jibou a intrat in productieMai bine mai tarziu, decat niciodata – spune o vorba din popor, iar aceasta pare sa fie perfect valabila in cazul investitiei de la Jibou – Parcul Industrial, care a inceput sa lucreze la circa un an si 5 luni de la momentul cand a fost predat la cheie, in mai 2005, de catre constructori.

De fapt este vorba de un singur investitor care a demarat deja productia, respectiv SC Grovinvest SRL Bucuresti, o firma belgiana care a concesionat 5 hectare de teren din Parcul Industrial (care are, reamintim, o suprafata de 20,3 hectare propusa spre concesionare) si care executa mobilier pentru spitale. Celelalte firme care si-au concesionat, pana in prezent, spatii de productie in Parcul Industrial sunt, potrivit Oanei Gheorghe, purtatorul de cuvant al Primariei Jibou, SC Soft Games SRL Zalau – 1,5 hectare (un investitor italian), SC Verbelco SRL Jibou – 3,6 hectare, care va produce materiale textile pentru interioarele masinilor, SC Arc Group SRL Jibou – 1 hectar si SC Comatex SA Zalau – 2,7 hectare. Toate firmele enumerate mai sus, in afara de Grovinvest, care produce deja, se afla in faza de autorizare a proiectelor pentru constructia cladirilor.

Cu toate ca peste investitia de la Jibou au trecut deja circa 16 luni, aproape 7 hectare de teren liber isi mai asteapta inca chiriasii. Oana Gheorghe a declarat ca licitatiile pentru concesionarea restului de teren din Parc vor fi reluate odata cu modificarile pe care le va aduce Legea Concesionarilor o problema care va mai dura nu mai mult de o luna.

Consiliul Local Jibou – beneficiarul investitiei, a resimtit si el revigorarea economica din zona, prin incasarea taxei de concesionare a terenurilor, care a avut un pret de pornire de 0,5 euro/metru patrat/an.

Odata cu modificarile pe care le va aduce noua Lege a Concesionarilor, hectarele ramase libere din Parcul Industrial ar putea fi concesionate tot de catre niste investitori belgieni si italieni, care si-au promovat deja interesul pentru acest lucru.

Reamintim faptul ca Parcul Industrial Jibou a intrat in faza de executie in anul 2003, pe baza unui program investitional Phare 2000, valoarea investitiei fiind de circa 2,5 milioane de euro. Contributia Consiliului Local Jibou, ca beneficiar al investitiei a fost de a realiza utilitati parcului (gaze, electricitate, apa, canalizare etc).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »