Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj rămâne cu doar opt procurori

Mihaela Moldovan 11 ianuarie 2013 5
Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj rămâne cu doar opt procurori

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj rămâne cu doar opt posturi de procuror ocupate, după ce unul din procurori a ieşit la pensie, un alt caz de pensionare fiind anunţat pentru lunile următoare. “În grila de personal, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj are prevăzute zece posturi de procurori, din care noi am avut ocupate nouă. Unul din procurori – Georgeta Frăsineanu – se va pensiona, după ce preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind eliberarea dânsei din funcţie, astfel că rămânem cu opt oameni. În plus, un alt procuror s-ar putea să plece în pensie, în lunile următoare, ceea ce înseamnă că vom rămâne şi mai puţini”, a declarat prim-procurorul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa.

Potrivit sursei citate, cum posturile ocupate sunt mai puţine decât ce prevede organigrama, volumul de muncă este mare, iar încărcătura de dosare/procuror este destul de ridicată.

Crin Bologa a explicat că, odată ce un procuror se pensionează, postul rămâne vacant şi, în funcţie de politica structurii de personal a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), poate fi scos la concurs ori poate rămâne blocat. „CSM organizează, de două ori pe an, concurs pentru promovarea în funcţii de execuţie, cum este cazul aici. La acest concurs se pot înscrie cei de la Parchetele locale din întreaga ţară, noi fiind Parchet de pe lângă un Tribunal”, a explicat Crin Bologa.

În urma unui astfel de concurs, se întocmeşte un clasament al punctajelor obţinute şi, în funcţie de acestea, candidaţii pot opta pentru Parchetele unde vor să îşi desfăşoare activitatea. Următorul astfel de concurs va fi organizat în 3 martie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj putându-şi ocupa, astfel, unul din posturile vacante.

 

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. jeorjet 11 ianuarie 2013 at 20:04 - Reply

  Un procuror fara greseala. Dar si fara vreun rezultat.

 2. alin 14 ianuarie 2013 at 00:01 - Reply

  Tipic romanesc. Tara cu cei mai multi someri absolventi de drept se plange ca posturile de specialitate juridica sunt neocupate.

 3. Anonim 14 ianuarie 2013 at 08:19 - Reply

  absolventi de facultati private

 4. Anonim 16 ianuarie 2013 at 09:05 - Reply

  si 8 is prea multi pentru cum isi fac treaba

 5. antonim 21 ianuarie 2013 at 20:26 - Reply

  Poate mergi tu mai anonim. Sa le faci tu treaba.

Lasa un Raspuns »