Parcarea de la Mall sta degeaba

Magazin Salajean 7 decembrie 2010 0

Parcarea de la Mall sta degeaba

Cetateni din Zalau si nu numai, s-au adresat redactiei noastre nemultumiti de faptul ca nu mai pot parca langa Mall. Este vorba de parcarea supraterana dintre banca si cladirea PSD-ului, unde, pana la inundatii a functionat un sistem occidental pentru accesul autovehiculelor. Zalauanii se plang, mai ales acum, de cand a inceput forfota de dinainte de sarbatori, ca nu au unde parca. Unii soferi ne-au dezvaluit faptul ca desi au fost dispusi sa achite parcarea, nu li s-a permis accesul (in timp ce altii au intrat, chiar pe sub… nasul lor), iar comerciantii cu standuri in Mall se vad nevoiti sa-si duca marfa in brate de te-miri-unde.

Faptul ca aici este o parcare publica a fost confirmat de primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, care a mentionat ca: Intre Mall si banca s-a concesionat un teren pentru cladirea General Building, pentru a realiza o parcare publica. Este o parcare publica in regim public, facuta cu investitii particulare.

Prim-edilul a admis ca de cateva luni cetatenii nu mai pot parca aici si a explicat ca de vina este defectiunea sistemului automat. In urma cu trei saptamani m-am adresat reprezentantului firmei care se ocupa de managementul cladirii si l-am intrebat cum poate fi rezolvata situatia de aici. La ora actuala sistemul automat de eliberarea tichetelor de parcare este defect. Mi s-a spus ca pentru refacerea lui ar fi nevoie de 30.000 de euro si inca se poarta discutii cu asiguratorul. In plus, tot firma asiguratoare va avea de achitat pierderile pentru fiecare zi de intarziere, stiind ca zilnic aici se pierd bani cat timp bariera este inchisa. Alte probleme nu sunt, decat la sistemul de gestionare al accesului.

Am incercat sa stam de vorba cu administratorul firmei, dar acesta a preferat sa nu faca niciun comentariu asupra acestui subiect.

Terenul, in suprafata de 2.242 mp, aflat in proprietatea publica a municipiului Zalau, a fost concesionat, pe 49 de ani, prin licitatie publica deschisa, prin Hotararea Consiliului Local Zalau nr.82 din 4 aprilie 2005 in vederea realizarii unei parcari publice subterane si supraterane si a unui centru de afaceri. Potrivit art. 4 al HCL 82/2005, pragul minim al redeventei este de 1.100.000 lei (vechi) /mp de lei ( 110 lei/mp.), rezultand o valoare totala de pornire in cuantum de 2.466.200.000 de lei vechi ( 246.620 lei). Plata redeventei rezultate se va achita in termen de 15 ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »