Pana la noi ordine, liber la galagie

Magazin Salajean 17 ianuarie 2012 0

Pana la noi ordine, liber la galagie Zalauanii vor dormi, pentru o vreme, leganati sau mai bine zis, zbuciumati, de muzica si galagie. In dauna deciziei Consiliului Municipal si a linistii cetatenilor, instantele de judecata au dat, recent, castig de cauza reprezentantilor unei unitati de alimentatie publica situate la iesirea din Zalau, in favoarea organizarii de nunti, chefuri si alte evenimente, si dupa miezul noptii, iar administratia locala, este nevoita sa revina asupra acestei decizii.

Conform unei hotarari a Consiliului Local Zalau, pe aria administrativa a municipiului, in unitatile de alimentatie publica, era interzisa organizarea de evenimente (nunti, botezuri) dupa ora 24. In elaborarea si aprobarea acestui demers, consilierii locali au tinut cont si de deciziile altor administratii locale (din Cluj si Baia Mare) care interziceau organizarea de petreceri dupa ora 24,hotararile celor doua resedinte de judet ramanand in vigoare. In cursul anului trecut, proprietarul localului Patrys a contestat hotararea Consiliului Local, insa Tribunalul Salaj a dat castig de cauza Municipalitatii. Ulterior, aceasta a pierdut recursul la Curtea de Apel din Cluj, care a dat dreptate reclamantului.

Curtea de Apel din Cluj a dat castig de cauza restaurantului Patrys din zona de la iesirea din oras spre Satu Mare. Instantele admit faptul ca CL Zalau are dreptul sa stabileasca programul de activitate a unitatilor de alimentatie publica, dar considera ca trebuie sa se faca diferente intre zone in ce priveste perturbarea linistii publice, a precizat Radu Capilnasiu.

Primarul Zalaului a explicat ca prin hotararea luata de consiliul local s-a vizat luarea unei decizii unitare si nu o zonare a restaurantelor, care ar avantaja pe unii si i-ar dezavantaja pe altii. Majoritatea cetatenilor au apreciat aceasta hotarare, care pune in discutie zonele rezidentiale. In mod normal, nu trebuie sa se desfasoare astfel de evenimente in detrimentrul populatiei, a sustinut primarul orasului. Prim-edilul a anuntat ca dupa ce instanta va comunica primariei motivele care au determinat-o sa dea castig de cauza firmei reclamante, va fi elaborata o noua hotarare de consiliu local.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »