Pana in 31 mai: Crescatorii de animale pot cere platile nationale complementare

Magazin Salajean 11 mai 2009 0

Pana in 31 mai: Crescatorii de animale pot cere platile nationale complementare

Crescatorii de animale mai au timp pana la finalul acestei luni sa depuna cereri pentru pentru platile nationale directe complementare (CNDP) in sectorul zootehnic la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj. Cererile tipizate cuprind si efectivul de animale inregistrat in Registrul National al Exploatatiilor, iar fermierii mai trebuie sa includa in dosar o copie a actului de identitate, una a dovezii contului bancar, precum si copii ale documentelor care atesta provenienta animalelor.

Sprijinul financiar se acorda sub forma primei pe exploatatie, pentru specia bovina, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine, dar, pentru a primi banii respectivi, beneficiarii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de eligibilitate.

Astfel, prima pe exploatatie se acorda, in functie de efectivul de bovine inregistrat in Registrul National al Exploatatiilor, la 31 ianuarie 2008, producatorilor agricoli care au cel putin trei capete de bovine la data respectiva. Varsta bovinelor trebuie sa fie de cel putin sase luni la data de 31 ianuarie 2008, iar exploatatia trebuie sa fie inregistrata in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei. O alta conditie care trebuie indeplinita de beneficiar presupune ca acesta sa nu aiba datorii restante la bugetul de stat si la bugetul local.

Referitor la prima pe cap de animal pentru specia ovine/caprine, aceasta se acorda producatorilor agricoli care detin, din data de 31 martie 2009, un efectiv de cel putin 50 de capete ovine femele, respectiv 25 de capete caprine femele, cu varsta minima de un an. Acest efectiv trebuie mentinut obligatoriu in exploatatie in perioada 1 iunie – 31 august 2009, in vederea efectuarii controlului la fata locului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »