Pana in 15 august: Prefectul de Salaj trebuie sa prezinte prima evaluare a stadiului de absorbtie a fondurilor europene

Magazin Salajean 21 iulie 2010 0

Pana in 15 august: Prefectul de Salaj trebuie sa prezinte prima evaluare a stadiului de absorbtie a fondurilor europene

Toti prefectii trebuie sa prezinte, pana in 15 august, o evaluare a stadiului de absorbtie a fondurilor comunitare in judetele de competenta, a anuntat premierul Emil Boc, la videoconferinta pe care a avut-o, duminica, cu prefectii. El a adaugat ca, de acum incolo, prefectii vor trebui sa prezinte lunar stadiul proiectelor europene derulate in judetele respective. Lunar, prezen-tati opiniei publice, cu cei responsabili de fata, stadiul derularii fondurilor europene in judetul pe care il reprezentati in raport cu Guvernul.

Adica ce proiecte s-au semnat, ce proiecte sunt in derulare, ce bani s-au atras din fiecare proiect, ce proiecte au intarziere si au iesit din termen, ce proiecte au contractul semnat, dar nu s-au organizat licitatiile de 3, 5, 6 luni, pentru ce proiecte exista riscul sa se piarda banii europeni, pentru ca nu se face ce trebuie. Astept ca pana in 15 august sa aveti prima evaluare, dupa ce va documentati cu privire la acest demers, pentru ca si noi vom avea in august cea de-a doua evaluare cu privire la fondurile europene, a afirmat Emil Boc.

Potrivit prefectului jude-tului Salaj, Vegh Alexandru, respectarea solicitarii premi-erului nu constituie niciun fel de problema pentru institutia salajeana. Mai mult, reprezentantul Guvenului in teritoriu subliniaza ca, in cursul saptamanii viitoare, se va prezenta public prima evaluare a stadiului de absorbtie a fondurilor europene la nivel de judet.

Monitorizam in continuare derularea proiectelor cu finantare externa neram-bursabila. Avem o baza de date cu aceste proiecte pe care o vom actualiza periodic, in functie de solicitarile primite de la Guvern. In cursul saptamanii viitoare, vom prezenta prima evaluare ceruta de Guvern, cu privire la absorbtia fondurilor europene la nivelul Salajului, a spus Vegh Alexandru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »