Palmasii de la Bechtel raman in somaj

Magazin Salajean 7 ianuarie 2009 0

Palmasii de la Bechtel raman in somaj

Muncitorii trimisi in somaj tehnic acum o luna de catre Bechtel, printre care se numara circa 100 de salajeni, s-au intors luni la serviciu. Insa, in loc de echipament, acestia au primit o hartie prin care sunt anuntati ca li se prelungeste concediul. Situatia data este aruncata de catre reprezentantii Bechtel in curtea Companiei Nationale de Drumuri, care nu si-ar fi platit pana acum datoriile.

Momentan, pe timp de iarna, singura activitate la autostrada este cea de conservare a lucrarilor, de care raspund circa 500 de muncitori care au avut norocul sa-si pastreze locurile de munca. Ceilalti 1.800 traiesc cu speranta ca, la primavara, vor avea din nou de lucru.

Pe de alta parte, sindicatele considera ca procedura este ilegala si ameninta cu proteste. Primul pas a fost un memoriu adresat autoritatilor. Presedintele UJS Cartel Alfa, filiala Salaj, Pompiliu Ceaca, a afirmat de curand ca sindicatele au fost notificate de Bechtel ca, incepand cu 12 ianuarie, va demara un program de concedieri colective.

Reamintim ca, in urma cu cateva saptamani, salajenii angajati pe santierul Autostrazii Transilvania au intrat in concediu de odihna pe perioada sarbatorilor de iarna, urmand ca, de luni, sa reia activitatea, ceea ce nu s-a intamplat. In atari conditii, se preconizeaza ca activitatile de constructie a Autostrazii Transilvania vor fi reduse substantial, masura care va afecta o mare parte angajatilor Bechtel.

Proiectul Autostrada Transilvania reprezinta o autostrada cu patru benzi, cu o lungime de 415 km, ce porneste din centrul Romaniei, de la nord-vest de Brasov, ajungand la Oradea, la granita cu Ungaria.

Conform prezentarii oficiale, autostrada va traversa intreaga Transilvanie de la sud-est la nord-vest, ea urmand sa fie construita de catre compania americana Bechtel International, impreuna cu partenerul sau din regiune, compania Enka Insaat ve Sanayi A.S. din Turcia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »