Paine mai ieftina pentru pensionari si soferi

Magazin Salajean 19 octombrie 2010 0

Paine mai ieftina pentru pensionari si soferi

Chiar daca la nivel national scumpirile lovesc dur in pretul produselor alimentare, la Zalau, painea se ieftineste. Printr-un parteneriat incheiat intre conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Zalau si o societate comerciala din municipiu, pensionarii salajeni vor putea achizitiona, incepand de joi, produse de panificatie mai ieftine. In aceleasi conditii, aproximativ 1.000 de membri ai Sindicatului Soferilor Filiala Salaj beneficiaza de reduceri la produsele de panificatie.

Pensionarii salajeni isi vor putea achizitiona, incepand cu data de 19 octombrie, produse de panificatie mai ieftine. Reducerile de pret sunt stipulate intr-un proiect de parteneriat incheiat intre conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalau si societatea comerciala SANDANA Zalau, societate profilata pe producerea de paine si produse din panificatie. Presedintele CARP Zalau, Ioan Ivascau, a declarat ca prin acest proiect se deruleaza un program de aprovizionare a pensionarilor membri CARP, cu produse strict necesare consumului zilnic la preturi mai scazute decat cele practicate in supermarketuri, magazine alimentare sau ABC-uri. Astfel, pensionarii vor putea cumpara painea alba (franzela de 500 de grame) si paine integrala (franzela de 500 de grame) la pretul de 1,5 lei bucata, cozonac la 4,5 lei bucata si alte specialitati umplute la 1 leu. De asemenea, la nevoie, se pot face comenzi pentru evenimente deosebite cu respectarea prevederilor mai sus mentionate, a afirmat presedintele CARP Zalau.

Ioan Ivascau sustine ca a luat aceasta initiativa deoarece pensionarii sunt tot mai napastuiti de actuala conducere a tarii, fiind lipsiti de venituri care sa le asigure un trai decent. Niciuna din masurile intreprinse de guvernanti nu sunt in masura sa aduca linistea zilei de maine, sa rasplateasca, nu mai mult, doar cat se cuvine, pe cei care, in loc sa traiasca ultimii ani din viata modest, dar decent, traiesc sub presiunea fricii si amenintarilor de mai rau. Si anume, preturile scad sau, in cel mai fericit caz, raman pe loc, in timp ce preturile cresc vertiginos, chiar daca nu se justifica. In plus, valoarea cosului zilnic cu produse de stricta necesitate nu poate fi acoperita de pensii, si nu mai vorbim de nevoia de consum a actului cultural, sportiv-recreativ. Iar, de parca nu ar fi suficient, zi de zi pensionarii sunt bombardati cu informatii referitoare la cresterea tarifelor la energia electrica, termica si apa etc., precum si a preturilor la medicamente, a declarat Ivascau.

Potrivit acestuia, procurarea produselor la preturi scazute se poate face pe baza carnetului de membru CARP si a actului de identitate. Punctele de aprovizionare sunt: Magazin Sandana, pe bulevardul Mihai Viteazul (langa Peco), deschis zilnic, intre orele 8-16, Piata de legume din centrul municipiului, zilnic, intre orele 9-15 si pe platoul din fata Prefecturii Salaj, sambata, intre orele 8-13.

Si soferii salajeni primesc insa paine mai ieftina. Potrivit liderului Sindicatului Soferilor Filiala Salaj, Emil Ardelean, printr-un protocol asemanator incheiat cu societatea mentionata anterior, aproximativ 1.000 de membri sindicali primesc, inca de ieri, pe baza legitimatiei, produse de panificatie mai ieftine.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »