Pagube de proportii in Salaj

Magazin Salajean 20 octombrie 2009 0

Pagube de proportii in Salaj

Potrivit prefectului judetului Salaj, Andrei Todea, schimbarea brusca a temperaturii, dar si caderile abundente precipitatii sub forma de zapada, au generat, in Salaj, o serie de probleme foarte grave, indeosebi, in ceea ce priveste partea de infrastructura a judetului. Si astazi (ieri – n.r.), la o saptamana de la data in care au inceput sa cada ninsorile in judet, efectele nu au fost pe deplin inlaturate, a afirmat Andrei Todea, ieri, in cadrul unei conferinte de presa.

Conform sursei citate, ieri, in satul Fagetu, comuna Plopis, existau cateva locuinte care nu beneficiau de energie electrica. Situatia a fost cauzata de faptul ca pe drumurile de acces in localitatea amintita, zapada atingea inaltimea de pana la doi metri. Caderile masive de zapada au rupt circa 20 de stalpi de electricitate, a mai afirmat prefectul, care a adaugat ca, pana azi, echipele Electrica Zalau ar trebui sa remedieze situatia din zona, astfel incat toate casele afectate sa fie reconectate la sursa de energie electrica.

Despre starea drumului care face legatura intre Meses si localitatea Treznea, Andrei Todea a afrmat ca, incepand de duminica, acesta este practicabil, insa efectele au fost aproape catastrofale: pana la 600 de de copaci s-au rupt sub greutatea zapezii. De asemenea, referindu-se la drumul judetean care face legatura intre localitatile Agrij si Vanatori, blocat si el din cauza caderilor de copaci pe carosabil, reprezentantul Guvernului in teritoriu sustine ca, ieri, la orele amiezii, soseaua era inca blocata, insa nu pentru mult timp. Si in aceasta zona, reteaua de energie electrica a fost pusa la pamant, ceea ce l-a determinat pe prefectul de Salaj sa declare ca situatia, aici, este extrem de grava. Problemele de aici se vor rezolva in maximum 3 zile. Electrica m-a anuntat ca inlocuieste toti stalpii cazuti la pamant, a dat asigurari Andrei Todea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »