Pacientii care vin in stare critica la Urgenta vor fi internati obligatoriu

Magazin Salajean 17 martie 2009 0

Pacientii care vin in stare critica la Urgenta vor fi internati obligatoriu

Ordinul ca pacientii care vin in stare critica la unitatile de primiri urgente sa fie internati obligatoriu a intrat in vigoare ieri. Alta regula spune ca daca sectia unde trebuie dus pacientul este plina, atunci bolnavul trebuie internat temporar in alta sectie. Anuntul a fost facut public de Ministerul Sanatatii. Noile reguli au fost in dezbatere publica timp de o luna de zile si toti directorii spitalelor de urgenta, inclusiv cel din Zalau, au fost de acord cu ele.

Incepand de ieri, pacientii care se afla in stare critica vor fi internati obligatoriu, iar, in lipsa unor locuri libere in sectia de profil in care se considera necesara internarea, pacientul se interneaza intr-o sectie inrudita. La aceasta masura s-a ajuns in urma numeroaselor situatii din ultima perioada, in care pacientii au avut de suferit dupa ce au fost purtati dintr-o sectie in alta a spitalului, chiar daca starea lor era una destul de grava.

Pentru ca masura sa poata fi pusa in practica, Ministerul Sanatatii a convenit cu reprezentantii spitalelor ca sectiile de urgenta sa fie dotate cu mai multe paturi, pentru ca pacientii sa fie internati imediat, fara a mai fi trimisi de colo, colo pentru administrarea tratamentului necesar. Astfel, de ieri, unitatile de primire a urgentelor vor detine cel putin 5 la suta din numarul total de paturi din spital. Concomitent cu aceasta masura va fi aplicata o alta, potrivit careia paturile pentru non-urgente nu vor mai depasi 55 la suta din totalul existent in spital. Motivul este legat de faptul ca urgentele trebuie sa detina in permanenta, atat cat este posibil, paturi disponibile. Noile norme mai prevad si obligativitatea spitalelor de urgenta de a organiza, in cadrul unitatilor de primiri urgente, saloane de observatie de cinci-sase paturi, care vor fi destinate tinerii sub observatie a pacientilor, timp de 24 de ore. In functie de evolutia starii de sanatate a bolnavilor, acestia vor fi lasati acasa ori internati in una dintre sectii.

In fine, pentru ca problemele din sistemul de sanatate sa fie reduse, medicul sef al fiecarei sectii din cadrul spitalului trebuie sa raporteze, pana la ora 12 a fiecarei zile, locurile libere existente in acel moment. In cazul in care spitalul unde s-a prezentat de urgenta bolnavul nu mai are locuri disponibile, acesta va fi redirectionat catre alte unitati spitalicesti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »