Pachete cu alimente pentru slovacii din Faget

Magazin Salajean 20 februarie 2012 0

Pachete cu alimente pentru slovacii din Faget

Institutia Prefectului Judetului Salaj, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Porolissum” si al Inspectoratului Judetean de Jandarmi a efectuat vineri un transport de alimente neperisabile si paine in comuna Plopis, ajutoarele umanitare fiind destinate cetatenilor din localitatea Fagetu, care se afla intr-o situatie dificila deoarece caile de acces in zona au fost blocate de zapada troienita.

Desi se intentiona ca alimentele sa ajunga chiar in localitatea Fagetu, deoarece drumul era in curs de deszapezire, masinile de teren apartinand institutiilor mentionate anterior au transportat pana la primaria comunei Plopis ajutoare umanitare constand in 100 de pachete cu conserve si produse alimentare de baza, 100 de paini si peste 200 de pachete de paste fainoase.

Alimentele provin din donatiile cetatenilor si institutiilor din judet colectate de ISU Salaj in Zalau, painea a fost donata de companie privata din localitatea Masesenii de Jos, iar pastele fainoase au fost oferite de Asociatia Comunelor – Filiala Salaj. „Ne-am fi dorit sa ajungem chiar la persoanele aflate in dificultate din Fagetu, insa drumul blocat ne-a facut sa ne intoarcem. Am putut constata la fata locului greutatile cu care se confrunta, an de an, cei ce locuiesc in aceasta zona si cred ca este normal sa ajutam in primul rand salajenii, iar dupa aceea alti romani care au probleme din cauza vremii”, a precizat prefectul Vegh Alexandru.

Primarul comunei Plopis, Nicolae Criste, a dat asigurari ca ajutoarele vor ajunge la cetatenii din Fagetu dupa ce drumul va fi deblocat, in cursul dupa-amiezii de vineri sau sambata, pentru a fi ridicate cel mai probabil de la biserica din sat, duminica, adica ieri.

In cadrul campaniei de colectare de ajutoare pentru sinistratii din judetele afectate de fenomenele meteorologice din ultima perioada, campanie initata de Institutia Prefectului Salaj, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Porolissum” Salaj si a Crucii Rosii – filiala Salaj, pana in prezent au fost colectate circa doua trei tone de alimente, printre cei care au donat o cantitate importanta de conserve numarandu-se si Sindicatul „Publicus” din cadrul Consiliului Judetean.

Colectarea de alimente si bunuri pentru persoanele aflate in dificultate continua, cei interesati putand face donatii atat in Zalau, la centrul de colectare mentionat, cat si in judet, la subunitatile ISU Salaj, respectiv:

 Simleu Silvaniei, str. 1 Decembrie 1918 nr.55, telefon 0260-674412;

 Cehu Silvaniei, str. Gheorghe Doja nr.98, telefon 0260-650424;

 Jibou, str. Odorheiului nr.16, telefon 0260-641850;

 Ileanda, str. Avram Iancu nr.32, telefon 0260-648886;

 Nusfalau, str. Garii nr. 139, telefon 0260-670292;

 Hida, str. Pavel Rosca nr.31, telefon 0260-628450.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »