Pachet de servicii medicale pentru populatie

Magazin Salajean 20 martie 2009 0

Pachet de servicii medicale pentru populatie

Autoritatile din Sanatate vor incerca sa alinieze, de la 1 iulie, acest domeniu cu corespondentul lui din restul tarilor UE prin introducerea, in premiera in Romania, a pachetului minim de servicii pentru populatie. De la 1 septembrie, va fi introdusa si Legea profesiilor medicale si a malpraxisului, astfel incat lucrurile sa se imbunatatesca pentru romani. Anuntul a fost facut public de ministrul Sanatatii, Ion Bazac, in urma unei intalniri pe care a avut-o cu Susanne Krastner, vicepresedintele Bundestag, cu care a discutat despre sistemele de sanatate romanesc si german.

O alta tema abordata de cei doi oficiali a privit posibilitatea introducerii sistemului de co-plata pentru cei care vor dori un medicament mai scump sau un medic anume. O mana de ajutor va fi intinsa si categoriilor de persoane defavorizate, pentru care reprezentantii Ministerului Sanatatii lucreaza deja la un nou concept, cel al sistemului de vouchere (bonuri) de sanatate, folosit de cativa ani in statele vestice.

Dana Pop, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Salaj, a declarat ca scopului irmarit de toate acestea este eficientizarea sistemului de sanatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »