OTP Bank Romania aduce Dreptul de a citi in judetul Salaj

Magazin Salajean 7 decembrie 2010 0

OTP Bank Romania aduce Dreptul de a citi in judetul Salaj

Aproximativ 1.000 de volume noi au ajuns pe rafturile bibliotecilor scolare din Cizer si Plopis, prin campania sociala Dreptul de a citi, derulata la nivel national de OTP Bank Romania. Lansarea evenimentului a avut loc ieri, la Scoala Gimnaziala Horea din Cizer, in prezenta reprezentantilor institutiei bancare mentionate, ai autoritatilor locale si conducerea unitatii scolare. De asemenea, conducerea OTP Bank Romania a impartit tuturor elevilor scolii in jur de 200 de pachete cu dulciuri, din partea lui Mos Nicolae.

Cartile ne-au fost si ne sunt si acum un mentor de nadejde, ne-au format ca adulti si ne contureaza personalitatea si in prezent. Ele au sedimentat in noi valorile umane ca adulti si ne-au ajutat sa crestem drepti. Astfel, avem toate motivele sa ne concentram pe o cauza cu efecte in viitor si cu rezultate de care ne mandrim: Dreptul de a citi. Suntem siguri ca alaturi de cei care sustin aceasta initiativa, vom ajuta la conturarea unei societati mai bune si mai responsabile. Odata cu dotarea acestor doua noi scoli, intram in perioada de sarbatori, un mic respiro pana in 2011, cand vom intensifica eforturile de a reda celor mici Dreptul de a citi, a declarat Gyogy Bodo, deputy CEO, OTP Bank Romania.

La manifestarea festiva au fost prezenti directorul de Retail si Canale Distributie Otp Bank, Gabi Cretu, directorul unitatii OTP Bank Romania din Zalau, Gabi Oprea, subprefectul Onorica Abrudanu, primarul comunei Cizer, Nicolae Cristea, directorul Scolii Gimnaziale Horea Cizer, Alexandru Puscas, inspectorul de specialitate de limba si literatura romana din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Marcel Lucaciu, si alti invitati. In semn de multimire pentru cadourile primite, un grup de elevi le-a oferit invitatilor un concert de colinde.

Programul are ca principal obiectiv dotarea scolilor generale defavorizate din mediul rural cu peste 10.000 de carti. Initiativa sociala a OTP Bank Romania este sprijinita de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutie implicata in selectia scolilor generale din toata tara, participante la program. In cadrul programului de responsabilitate sociala Dreptul de a citi au fost amenajate pana in prezent nu mai putin de 47 de scoli din 18 judete ale tarii.

Prin aceasta campanie, OTP Bank Romania sustine o cauza cu un impact major asupra dezvoltarii frumoase a oricarui copil: accesul la lectura. Pornind de la realitatea trista ca foarte multe scoli din mediul rural nu au biblioteci sau detin o colectie restransa de carti, campania a fost conceputa in doua directii, menite a imbunatati acest aspect. Astfel, OTP Bank Romania doneaza direct scolilor defavorizate colectii de carti adresate elevilor din clasele I-VIII si mobilierul necesar stocarii acestora.

Cea de-a doua componenta a campaniei presupune colectarea de carti in toate unitatile bancii si in librariile Humanitas, partenere in acest proiect. OTP Bank Romania ii invita, astfel, pe toti cei care sustin aceasta cauza sa le ofere copiiilor din zonele defavorizate sansa de a descoperi povestile copilariei. In judetul Salaj exista un punct de colectare: unitatea OTP Bank Romania din Zalau, strada Crisan, bl. 36.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1.500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »