Organizarea alegerilor locale, pe drumul cel bun

Magazin Salajean 16 aprilie 2008 0

Organizarea alegerilor locale, pe drumul cel bunLa videoconferinta organizata ieri de Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) cu institutiile prefectului din Romania a participat si prefectul judetului Salaj, Andrei Todea. Principalul punct de pe ordinea de zi a reuniunii de lucru a fost legat de stadiul realizarii actiunilor privind organizarea alegerilor autoritatilor administratiei publice locale. Sedinta a fost condusa de secretarul de stat Victor Paul Dobre, care a prezentat o informare privind principalele masuri realizate – la nivelul judetelor – pana la aceasta data, precum si activitatile prioritare care trebuie finalizate in perioada imediat urmatoare – conform termenelor stabilite in Programul calendaristic. Potrivit datelor prezentate de secretarul de stat Victor Paul Dobre, la nivel national vor functiona 17.305 sectii de votare, din care, majoritatea, vor fi in mediul urban.

Cat priveste judetul Salaj, la alegerile locale generale, din anul 2008, vor functiona 297 de sectii de votare din care 245 la nivelul comunelor, 24 in orase si 28 in municipiul Zalau. De asemenea, in ceea ce priveste judetul nostru, au fost respectate toate termenele prevazute in Programul calendaristic privind organizarea si desfasurarea alegerilor locale, neexistand probleme in derularea masurilor realizate.

Alaturi de reprezentantii MIRA, in cadrul videoconferintei au mai luat cuvantul – pentru a prezenta o serie de detalii organizatorice – presedintele Biroului Electoral Central, precum si reprezentantul Autoritatii Electorale Permanente.

La videoconferinta, alaturi de prefectul Andrei Todea, au mai fost prezenti subprefectii Vegh Alexandru si Marin Nitu, dar si specialisti din cadrul Institutiei Prefectului Salaj, angrenati in organizarea alegerilor autoritatilor administratiei publice locale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »