Orasul Simleu Silvaniei se asociaza cu ECODES Salaj

Magazin Salajean 1 aprilie 2009 0

Orasul Simleu Silvaniei se asociaza cu ECODES Salaj

Consiliului Local Simleu Silvaniei a aprobat asocierea orasului cu judetul Salaj si celelalte 60 de unitati administrative-teritoriale din judet pentru infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara ECODES Salaj.

Asociatia ECODES Salaj este constituita in scopul infiintarii, organizarii, re-glementarii, exploatarii, monitorizarii si gestionarii in comun a serviciului de salubrizare de pe raza fiecarei unitati administrativ-teritoriale membre. Totodata se urmareste si realizarea in comun a unor proiecte de investitii publice de interes judetean destinate infiintarii, modernizarii, dezvoltarii sistemelor de utilitati publice apartinand serviciilor de salubrizare.

Atributiile si competentele acestei asociatii se regasesc in: monitorizarea si imple-mentarea sistemului de management integrat al deseurilor, monitorizarea si aprobarea regulamentului serviciului de salubrizare, aprobarea documentatiilor de licitatie pentru atribuirea operatorilor, elaborarea si aprobarea strategiei dez-voltarii mediului si salubrizarii in judetul Salaj.

Infiintarea sistemelor integrate de management al deseurilor la nivelul judetului va fi sustinuta de o infrastructura adecvata si functionala la nivelul standardelor europene, aceasta insemnand: un depozit ecologic judetean, trei statii de transfer, alte dotari si echipamente necesare.

Pentru realizarea aces-teia, judetul Salaj, prin Consiliul Judetean, va accesa Programul Operational Sectorial de Mediu 2007-2013, acesta fiind inca in stadiul de maturizare tehnica. Pentru accesarea finantarii acestui program, din partea Ministerului Mediului si Dezvolarii Durabile, a fost necesara constituirea acestei Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara care sa includa toate cele 61 de unitati administrative-teritoriale ale judetului, inclusiv cea din Simleu Silvaniei, ale caror servicii de salubrizare vor deveni parte componenta a sistemului integrat de management al deseurilor la nivel judetean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »