Oraselul Copiilor – in Piata 1 Decembrie 1918 din Zalau

Magazin Salajean 12 decembrie 2007 0

Oraselul Copiilor - in Piata 1 Decembrie 1918 din Zalau

Astazi, incepand cu ora 10, in Zalau va avea loc o verificare a sistemului de alarmare publica, cu aceasta ocazie punandu-se in functiune toate sirenele electrice. Primarul Radu Capilnasiu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca alarma aeriana nu implica nici o actiune din partea populatiei.

Edilul a mai informat ca, pentru a pregati orasul de sarbatori, echipele din cadrul Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public vor monta pe stalpii de curent instalatii si podoabe luminoase. Acest lucru presupune oprirea circulatiei in diferite zone ale municipiului, dar pentru ca traficul rutier si pietonal sa nu fie afectat prea mult, amplasarea ghirlandelor de becuri se va face pe timpul noptii, in intervalul orar 22-5, in aceasta noapte, precum si in noaptea din 14 spre 15 decembrie. Circulatia autovehiculelor va fi intrerupta in aceasta noapte pe bulevardul Mihai Viteazul pe tronsonul cuprins intre Perla si Casa de Cultura a Sindicatelor, iar in a doua noapte – intre Perla si magazinul Silvania. Se vor demonta aliniamentele ornamentale vechi si se vor monta unele noi, a spus Radu Capilnasiu.

Potrivit acestuia, chiar daca autoritatile locale au dorit sa impodobeasca in acest an si intrarile in Zalau, acest lucru nu a fost posibil, din cauza ca in aceaste zone nu exista stalpi electrici pereche, care sa permita intinderea ghirlandelor luminoase. In plus, stalpii pot fi folositi doar pentru iluminatul public, ei nesuportand o sarcina de curent mai mare decat cea prevazuta initial. Ca urmare, cum intrarile in oras nu pot fi decorate, administratia locala s-a reorientat spre alte cartiere, cum este Simion Barnutiu. Acesta va fi pregatit de sarbatori cu decoratiuni specifice sezonului rece.

Pentru ca grupurile de copii care au vizitat in ultima perioada Primaria Zalau au soliciat amenajarea, in perioada sarbarorilor de iarna, a unui Orasel al Copiilor, Capilnasiu a spus ca un astfel de oras va prinde contur in aceste zile in Piata 1 Decembrie 1918. Decorarea pietei a inceput deja prin amplasarea unui brad in centrul platoului, zona urmand sa fie completata cu jocuri, cu un trenulet si masini, toate constituind posibilitati de distractie pentru cei mici. Tot pentru ei, in orasul miniatural vor fi amplasate surprize, despre care primarul nu a vrut sa dea detalii, in ideea ca surprizele merita descoperite la timpul potrivit de copiii Zalaului. Saptamana viitoare, Oraselul Copiilor va fi deschis oficial, a spus edilul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »