Opt ani de închisoare pentru angajatul Agenţiei BCR Jibou

Magazin Salajean 24 mai 2011 0

Opt ani de închisoare pentru angajatul Agenţiei BCR Jibou

Magistraţii Judecătoriei Jibou s-au pronunţat la finele săptămânii trecute în cazul fostului angajat al Agenţiei BCR Jibou, care a sustras din conturile clienţilor suma de peste 214.000 de euro. Acesta a primit o pedeapsă de opt ani de închisoare cu privare de libertate, decizia judecătorilor fiind cu drept de recurs în termen de zece zile de la pronunţare.

Potrivit soluţiei date la data de 20 mai şi afişate pe site-ul instituţiei judecătoreşti, inculpatul Dorin Abraham, în prezent deţinut în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, este condamnat la pedeapsa închisorii de opt ani pentru comiterea infracţiunii de delapidare, la un an de închisoare pentru comiterea infracţiunii de fals şi trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiuni informatice. Tot în soluţia dată de judecători se specifică faptul că dintre pedepsele stabilite pentru infracţiunile menţionate se va aplica cea mai grea, respectiv opt ani de închisoare, care se va executa cu privare de libertate. Sentinţa dată de magistraţii Judecătoriei Jibou este cu drept de recurs în termen de zece zile de la pronunţare, atât pentru parchet şi pentru părţile prezente la dezbateri, cât şi de la comunicarea pentru inculpatul arestat şi părţile lipsă. Pedeapsa dată lui Dorin Abraham va fi scurtată doar prin deducerea perioadei măsurilor preventive privative de libertate, începând cu data de 7 decembrie 2010, până la zi. Pe lângă pedeapsa primită, jibouanul este obligat să plătească statului suma de 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Reamintim că Judecătoria Zalău a emis, în data de 7 decembrie a anului trecut, un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile în cazul angajatului Agenţiei BCR Jibou, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă agravată, fals, uz de fals şi fraude informatice. În data de 22 decembrie, procurorii de caz au solicitat menţinerea arestului preventiv, fiind emis mandat de prelungire pentru o perioadă de 30 de zile. Un nou recurs formulat la expirarea mandatului de arest preventiv i-a adus libertatea jibouanului, însă pentru scurt timp, judecătorii menţinând arestul preventiv până la soluţionarea cauzei.

Conducerea Băncii Comerciale Române a luat toate măsurile necesare pentru a despăgubi clienţii de bună-credinţă care au reclamat prejudicii materiale. Prejudiciul creat Băncii în acest caz este în valoare de 214.255 de euro, existând înregistrate 39 de părţi vătămate, potrivit raportului preliminar întocmit de Divizia Antifraudă a BCR. Până la această dată, prejudiciul cauzat băncii nu a fost recuperat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »