Onorica Abrudanu – cel mai viril salariu din administratia locala

Magazin Salajean 30 aprilie 2010 0

Onorica Abrudanu - cel mai viril salariu din administratia locala Cei care tin in mana fraiele Salajului si ale resedintei de judet castiga in fiecare luna lefuri demne de invidiat. Cati, insa, dintre alegatorii salajeni au habar ce sume baga in buzunare, in zi de salariu, mai marii din Primaria Zalau, Consiliul Judetean si Institutia Prefectului? Cu siguranta, foarte putini. Magazin Salajean isi propune sa dezvaluie aceste sume si ii lasa pe cititori sa aprecieze daca alesii locali isi merita sau nu banii platiti din contributiile cetatenilor de rand.

In Primaria Zalau, dupa cum era de asteptat, cel mai mare salariu il primeste prim-edilul Radu Capilnasiu. Potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii Biroului de Presa al municipalitatii, primarul ia in mana, in fiecare luna, 3.361 de lei. Ii sufla in ceafa secretarul Stelian Potrovita, remunerat cu 3.244 de lei. Cei doi viceprimari – Daniela Cota si Sojka Attila – sunt recompensati pentru munca depusa cu 2.868 de lei pe luna. Lefurile cresc considerabil cand vine vorba despre locatarii Palatului Administrativ. Indemnizatia neta lunara a presedintelui Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, depaseste usor 5.000 de lei, in timp ce ocupantii fotoliilor de vicepresedinti, Cristian Ionescu si Csoka Tiberiu, iau in mana 4.520 de lei.

Valoarea neta a salariului pe care il obtine secretarul judetului, Cosmin Vlaicu ramane o necunoscuta, insa. Oficialii CJ Salaj nu ne-au putut comunica acest detaliu, intrucat nu avem acordul domnului secretar Cosmin Vlaicu pentru a va transmite aceasta informatie, avand in vedere faptul ca acesta se afla in concediu de odihna. Sursele administratiei judetene au tinut sa precizeze insa ca salariul lui Vlaicu este cel prevazut de legislatia in vigoare, respectiv Legea 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Cum legea spune negru pe alb ca omul este platit din fonduri publice, credem ca ar fi fost cel putin moral, daca nu chiar obligatoriu, ca secretarul judetului sa isi dezvaluie venitul obtinut, cum spuneam, din banii palmasilor, adica ai celor care, zilnic, se gandesc ce vor pune pe masa urmatoarea zi. Suntem siguri ca angajatul Consiliului Judetean nu are astfel de cosmaruri, astfel ca nu putem decat sa-i uram concediu placut!

Mai marii din Institutia Prefectului Salaj sunt, insa, campionii clasamentului intocmit de catre ziarul nostru. Surprinzator, in varful piramidei salariale nu se afla prefectul, ci unul dintre subprefecti. In timp ce Alexandru Vegh are un venit lunar net de 5.199 de lei, Onorica Abrudanu incaseaza intr-o luna de la Ministerul Administratiei si Internelor cu 132 de lei in plus, respectiv 5.331 de lei. Explicatia vine de la Biroul de Presa al Prefecturii Salaj: in conformitate cu un ordin emis de ministrul Administratiei si Internelor, incepand cu decembrie 2009, cei doi subprefecti beneficiaza, pe o perioada de un an, de salariu de merit, inclus in venitul net precizat.

Intrebata cum comenteaza faptul ca are cel mai mare venit din administratia locala, Abrudanu s-a aratat surprinsa ca se situeaza in fruntea topului: Nu stiam ca am cel mai mare salariu. Poate ca situatia este determinata si de faptul ca primesc sporul maxim de vechime, intrucat am 30 de ani lucrati. Oricum, castigul meu este conform legii.

Desi beneficiaza si el de salariul de merit, subprefectul Claudiu Barsan se alege intr-o luna doar de 5.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »