OMS Ungaria a dat Primaria Zalau in judecata de 23 de ori

Magazin Salajean 15 noiembrie 2007 0

OMS Ungaria a dat Primaria Zalau in judecata de 23 de ori

Desi a intarziat finalizarea lucrarilor desfasurate prin Programul SAMTID la reteaua de apa a Zalaului si a mutat de trei ori termenul de receptie a investitiei, OMS Ungaria, firma care s-a ocupat de acest proiect, este nemultumita de sanctiunile pe care i le-au aplicat autoritatile locale pentru modul in care a refacut domeniul public in zonele in care a intervenit.

Nemultumirile au fost atat de mari, incat Primaria Zalau a fost data in judecata de 23 de ori, instantei fiindu-i cerut sa decida daca tot atatea sanctiuni primite in 2007 de OMS Ungaria au fost justificate sau nu.

Potrivit primarului Radu Capilnasiu, sanctiunile au fost aplicate in principal pentru nerefacerea carosabilului in termenul prevazut in aviz sau pentru efectuarea unor lucrari pe care primaria nu le-a autorizat. Pentru abaterile constatate in teren de catre inspectorii de la Serviciul Corp Control Privatizare, OMS Ungaria a primit si amenzi, fiecare fiind cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei.

Pana acum, din cele 23 de procese pe care instanta le are de solutionat, au primit raspuns doar cinci, castigatoare fiind Primaria Zalau. Celelalte cazuri raman in instanta.

A fost dreptul celor de la OMS sa conteste in instanta procesele verbale dar, dupa cum se vede, am castigat o parte dintre procese. Aceasta ne demonstreaza ca am fost indreptatiti sa sanctionam modul lor de lucru, nerespectarea termenelor, calitatea lucrarilor si nerefacerea zonelor afectate. Noi nu ne-am fi dorit sa ajungem in aceasta situatie, dar ei ne-au obligat prin felul in care au inteles sa respecte un contract, a conchis primarul Radu Capilnasiu.

OMS Ungaria a inceput lucrarile de modernizare a retelei de apa a Zalaului in 2005, investitia fiind una derulata in cadrul Programului SAMTID. Intrucat contractul pe acest proiect a fost semnat intre autoritatile locale si constructor, Primariei Zalau i-a revenit un rol de exterior: acela de beneficiar. In aceste conditii, chiar daca au avut obiectii in privinta termenelor amanate si a faptului ca nu toate nevoile comunitatii au fost respectate, autoritatile locale nu au avut nici un mijloc prin care sa se faca auzite. Chiar si cele 23 de sanctiuni privesc doar modul de refacere a carosabilului si diferite sapaturi pe domeniul public, pentru care nu s-a cerut autorizatie, si nu intarzierile din proiect.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »