Olimpicii salajeni scot judetul din anonimat

Magazin Salajean 9 februarie 2009 0

Olimpicii salajeni scot judetul din anonimat

Opt eleve din Zalau, reprezentand judetul Salaj, au obtinut rezultate nemaipomenite la olimpiada de limba si literatura romana, faza nationala: locul I la proba pe echipe, si locul II la individual.

In perioada 2-6 februarie 2009, opt eleve din Zalau au participat la olimpiada nationala de limba si literatura romana. Astfel, in cadrul concursului, Salajul a participat la proba pe echipe alaturi de judetele Cluj, Maramures si Bihor. Examenul a constat in prezentarea abilitatilor de comunicare orala si in realizarea unui eseu comun. Insotitorul elevilor, Ioana Tuduce, profesor de limba romana la Colegiul National Silvania Zalau, ne-a prezentat sirul evenimetelor petrecute la Oradea, locul de desfasurare al olimpiadei. Au participat la proba pe echipe 40 de elevi, printre care si opt eleve din Salaj. Tinerii si-au dovedit abilitatile in comunicare, folosind o varianta moderna de exprimare. La proba de comunicare orala, elevii au folosit un dialog deschis, la o masa rotunda. Pentru eseu, elevii s-au folosit de avantajele internetului, de casuta electronica (de e-mail), realizand un eseu care a impresionat comisia, ne-a comunicat Tuduce. Astfel, pentru reprezentatia grupului ardelenesc, cum l-a numit profesoara Tuduce, tinerii au fost premiati cu locul intai. Au fost felicitati si chiar au primit aplauze din partea comisiei. Locul I a fost unul binemeritat, ne-a relatat profesorul de limba romana.

Locul secund pe tara a revenit Salajului

Un alt premiu important a revenit judetului nostru. Hasmasan Madalina, o eleva de clasa a X-a la Colegiul National Silvania Zalau, s-a intors acasa cu un premiu valoros: locul II pe tara la olimpiada de limba si literatura romana. Chiar daca subiectele au fost grele, elevele noastre s-au descurcat foarte bine la toate probele concursului. Toate rezultatele obtinute la proba individuala au fost peste punctajul de 80, din 120 de puncte maxim disponibile, ne-a comunicat Ioana Tuduce. Madalina a fost cea care a obtinut al doilea loc pe tara, cu 108 puncte. Profesorul insotitor ne-a relatat ca, in paralel cu olimpiada de limba si literatura romana, elevele au participat si la alte doua concursuri: unul de creatie, si unul de fotografie. Si la concursul de creatie, tinerele din Zalau s-au intors acasa cu premii.

Felicitam elevii si profesorii coordonatori pentru rezultatele obtinute la olimpiada de limba si literatura romana – faza nationala:

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »